SVIJET SPORTA
Tko je poduzetnik iz Londona koji želi uložiti u FK Željezničar?
manager.ba/akta.ba BiH 20 siječnja, 2021

Samir Cerić, poduzetnik iz Bosne i Hercegovine koji već tridesetak godina živi i radi u Londonu želi uložiti u Fudbalski klub Željezničar.

 

Kako piše Avaz, ovaj poduzetnik poslao je pismo namjere članovima Skupštine FK željezničar, koja bi 23. siječnja/januara u Konjicu trebalo da raspravlja o budućnosti kluba.

"Kao biznismen čija je dosadašnja karijera vezana za bavljenje investicijama u raznim oblastima, a posljednjih godina i za projekte u oblasti sporta (između ostalog, inicirao je kandidaturu Sarajeva za održavanje utrke Formule E), Cerić je u pismu izložio ambiciozni plan strateške suradnje i pomoći FK Željezničar jer je skupa sa svojim suradnicima prepoznao sportski, poslovni i marketinški potencijal koji FK Željezničar Sarajevo donosi svojom historijom, tradicijom i brojem navijača. Ova inicijativa i prijedlozi gospodina Cerića bit će razmatrani na sjednici Skupštine, napisano je iz kluba članovima Skupštine", pojašnjeno je.

Cerić je u planu najavio uspostavljanje strategije za ozbiljan izlazak iz kluba na međunarodnu scenu, što bi značilo stvaranje konkurentnog tima i stabilne financijske osnove za dobre rezultate.

Između ostalog, planira i da izgradi trening kamp po imenu Ivice Osima.

Interesantno, Cerić je već posjećivao FK Željezničar prije nekoliko godina.

Povezani članci

1

2

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce