KOMPANIJE
Tesla postao najvrjedniji proizvođač automobila na svijetu
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 02 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Dionice Tesle su se više nego udvostručile ove godine, povećavši se 170 posto, jer ulagači i dalje hrle ka ovoj kompaniji.

 

Tesla je u srijedu postao najvrjedniji svjetski proizvođač automobila kada je tržišna kapitalizacija kompanije prvi put nadmašila Toyotinu.

Dionice Tesle ojačale su 5 posto i dostigle novi maksimum od 1.135 dolara, čime je procijenjena vrijednost kompanije došla na 206,5 milijardi dolara, u usporedbi s Toyotinom procjenom od oko 202 milijarde.

Ovo pokazuje entuzijazam investitora u vezi s proizvođačem automobila čiji je direktor Elon Musk, a koji tek treba početi donositi profit na godišnjem nivou.

Dionice Tesle su se više nego udvostručile ove godine, povećavši se 170 posto, jer ulagači i dalje hrle ka ovoj kompaniji.

Iako je Tesla premašio Toyotu po tržišnoj vrijednosti, on daleko zaostaje za japanskom firmom kada je riječ o stvarnoj proizvodnji automobila.

U periodu koji je završio 31. ožujak/marta, Tesla je proizveo oko 103.000 vozila a Toyota 2,4 milijuna.

Pojedinci na Wall Streetu vjeruju da cijene Teslinih dionica, kojima se trguje s više od 300 puta ukupne godišnje zarade, ne odražavaju realno stanje.

No, stručnjaci pojašnjavaju da je sve što je vezano za električna vozila sada u fokusu investitora.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna