KOMPANIJE
Tešanjska kompanija opremila elitne restorane s Michelinovim zvjezdicama širom svijeta
manager.ba/indikator.ba 27 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
indikator.ba

Dobivanje nagrade Red Dot na međunarodnom sajmu dizajna interijera IMM Cologne kompanija smatra jednim od svojih najvećih uspjeha.

 

Artisan iz Tešnja opremio je svojim namještajem neke od elitnih restorana širom svijeta s Michelinovim zvjezdicama.

U članku, koji je objavila kompanija 24. srpnja/jula, navodi se popis nekih od objekata koje je svojim proizvodima oplemenio ovaj proizvođač kojeg krasi "ljubav prema drvetu".

Tako je Artisanova Latus komoda našla mjesto u restoranu Harvest u St. Petersburgu, Neva light stolice krase Hot May Pot Pot u Londonu, a proizvodi ručne drvene izrade nalaze se i u Black Swanu, u pitoresknom engleskom selu Oldstead u blizini nacionalnog parka North York Moors koji je 2017. na TripAdvisoru proglašen za najbolji fine dining restoran u svijetu.

Ekološki prihvatljivi proizvodi Artisana našli su mjesto u restoranu Nolla u Helsinkiju. Finci su napravili restoran koji poslužuje izvrsnu ekološku hranu bez narušavanja prirodne ravnoteže.

Artisan namještaj prisutan je i u pariškom restoranu Marsan par Hélène Darroze un Parizu s jednom Michelinovom zvjezdicom koji se nalazi na lijevoj obali Seine u šestom okrugu poznatom po chic buticima i sjajnim mjestima za jelo.

Još malo dublje u europskom kontinentu, Latus i Lakri stol, Neva stolica te Shift lampa krase modernistički interijer kelnskog restorana Ox&Klee s dvije Michelinove zvjezdice smještenom na obali rijeke Rajne.

Slovenska Hiša Denk za svoj je interijer odabrala Naru stolice i Lakri stolove isto kao restoran i lounge bar Milla s druge strane Atlantika u centru glamuroznog South Beacha u Miamiju.

Arhitekti interijera restorana Ajuala smještenog u profinjenoj četvrti Santo Dominga u dominikanskoj Republici izabrali su Tesa stolice i komode, Latus barski stol i Neva light barske stolice iz Artisanovog programa koje su se sjajno snašli u karipskom ugođaju.

- Uređujući vrhunske restorane diljem svijeta koji pripadaju elitnom društvu onih s Michelinovim zvjezdicama Artisanovi su majstori dokazali da su se sposobni nositi s najvećim izazovima – uključujući u budućnosti i jahting, navode iz tešanjskog proizvođača.

- Ljudska strast, umjetnost, oda ručnom radu i životu ili kako je to lijepo izrekao tvorac kolekcionarskih automobila Horacio Pagani "intellettualità manuale" (manualni intelekt op.a). Ta posebna veza ruku, srca i mozga vidljiva je kod svakog artisana, majstora obrtnika koji svojim rukama vizije dizajnera pretvara u jedinstven ručni rad. Upravo to predstavlja održiv i moderan dizajnerski Artisan namještaj proizveden od prirodnog materijala čija je jedinstvena vrijednost glavna nit vodilja cjelokupnog kreativnog i stvaralačkog procesa, navode iz kompanije.

Iz korijena rastući kao obiteljski biznis, Artisan osnivača Fadila Ćostovića se uspeo na vrh zahvaljujući ljubavi prema drvu koja se njeguje više od 50 godina.

Dobivanje nagrade Red Dot na međunarodnom sajmu dizajna interijera IMM Cologne kompanija smatra jednim od svojih najvećih uspjeha.
 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje