KOMPANIJE
Tešanjska AS Grupa preuzela i treći dio Agrokomerca
Manager.ba/Kaportal.ba BiH 17 siječnja, 2018

AC Food Velika Kladuša, članica AS grupacije, kupila je i posljednju trećinu Agrokomerca u Velikoj Kladuši – tvornicu biskvita u sudskoj prodaji. 

AC Food je ponudio za tvornicu iznos od 2.406.500 KM i obvezan je da u roku od 30 dana izvršiti uplatu sredstava kada će postati konačni vlasnik i trećeg dijela Agrokomerca, i tako zaokružiti kompletno preuzimanje nekadašnjeg velikokladuškog giganta.

U kupljenom pogonu Agrokomerca se proizvode biskviti, petit keks, kao i drugi konditorski proizvodi.

“Ovim je AC Food zaokružio kupovinu jedne cjeline na lokaciji Polje prehrambene industrije Agrokomerc, u namjeri da se ovaj nekadašnji gigant bosanskohercegovačke industrije hrane ponovno stavi u funkciju razvoja Velike Kladuše, Krajine, ali i cijele prehrambene industrije Bosne i Hercegovine”, istakli su iz kompanije, prenosi Indikator ba.

Inače, imovina Agrokomerca, koja se prodaje u fazama, proteže se na ogromnom kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje u Velikoj Kladuši i podijeljena je u tri proizvodne cjeline.

Prvu čine tvornica stočne hrane, pržionica kave i prodaja voća i povrća, a 28. ožujka 2017. godine na prodaji u Općinskom sudu u Velikoj Kladuši za 3,05 milijuna KM AC Food je kupio ovu cjelinu. U lipnju, kompanija je preuzela i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.

Drugu cjelinu predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, koju je AC Food za 4,4 milijuna KM kupio 30. rujna također na sudskoj prodaji.

Treću i posljednju cjelinu imovine Agrokomerca sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za koju je kompanija AC Food ponudila 2,4 milijuna KM.

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS GROUP, potvrdio je za „Slobodnu Bosnu“ još prije nekoliko mjeseci kako namjerava preuzeti i treći dio Agrokomerca kako bi zaokružio proizvodni proces i pokrenuo integralnu proizvodnju prehrambenih proizvoda.

„Naša poslovna orijentacija jeste da razvijamo suradnju s kooperantima. Želimo primijeniti pozitivno iskustvo velikih europskih proizvođača hrane – nitko od njih ne proizvodi sve, nego se oslanjaju na vlastitu mrežu kooperanata. U svojim najboljim danima, to je radio i „Agrokomerc“ i mi namjeravamo nastaviti i usavršiti to pozitivno naslijeđe“, kazao je Hrvić.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija