EDUKACIJA
Tečaj "WordPress web design and photoshop"
manager.ba/akta.ba 30 studenog, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Privredna komora Kantona Sarajevo obavještava sve zainteresirane kandidate da organizira tečaj:

 

Tečaj "WordPress web design and photoshop"

Napravite svoju prvu web-stranicu

4. i 5. prosinac/decembar s početkom u 9:00 sati, u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo

Ulica: La Benevolencija br.8, Sarajevo                                             

Tečaj je koncipiran tako da osposobi polaznike da samostalno naprave svoju prvu web -stranicu, kroz rad u programu WordPress. Izrada potpuno funkcionalne web-stranice u WordPressu ne traži predznanje u nekom od programskih jezika (poput HTML-a). WordPress je najpopularnija blog i CMS platforma danas, čija je glavna orijentacija estetika, web standardi i jednostavno korištenje. 

Photoshop je program koji je namijenjen za sve one koji se namjeravaju baviti grafičkim ili web dizajnom. Budući da je Photoshop jedan od osnovnih alata web dizajnera, polaznici će naučiti da obrađuju fotografije, te da ih prilagode web okruženju.  

Tečaj je namijenjen početnicima i uvest će ih na jednostavan i lagan način u svijet web-stranica. Također, sudionici će imati priliku da se kratko upoznaju i s PHP-om i HTML-om, programskim jezicima uz pomoću kojih se mogu napraviti neke zahtjevnije promjene.  

Cilj tečaja je da osposobi polaznike da mogu samostalno napraviti web - stranicu od početka do kraja, te da budu u mogućnosti nadograditi svoje znanje kroz druge programe koji imaju veze s razvojem web-stranica. 

Predavač: Amar Sijerčić. Već duži niz godina se bavi dizajnom kako za štampane medije, tako i za web. Zadnje tri godine radi u kompaniji Authority Partners kao UX/UI dizajner, gdje najviše radi na razvoju enterprise aplikacija u raznim poljima. 

Tečaj je praktične prirode. Sudionici na raspolaganju imaju korištenje laptopa u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo, na kojima je već instaliran Adobe Photoshop CC i Adobe Dreamweaver CC. 

Napomena: rok za prijavu na seminar je do 02.12.2021. Zbog epidemiološke situacije broj polaznika je ograničen na pet (5).

Kotizacija: Cijena je 300,00 KM + PDV. Uplatu možete izvršiti na račun br. 1610000004560078, Raiffeisen bank BiH. Kotizacija pokriva sendvič, osvježenje, kavu u pauzama i uvjerenje o pohađanju seminara. Detaljnije informacije na telefon 061/106-042 ili e-mail [email protected]  

Prijavu možete poslati na gore navedenu adresu ili fax broj 033/250-138.

Realizaciju tečaja omogućilo je partnerstvo s DVV International – Ured za BiH. 

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Tagovi: