PROJEKTI
Suradnja Posušja i Šibensko-kninske županije: Završen projekt Compete Plamet
manager.ba/akta.ba Regija 10 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Projekt Compete Plamet financiran je iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020, a njime je opremljen Tehnološki park Posušje s tri moderna CNC stroja te je službeno otvoren u travnju/aprilu prošle godine.

 

Otvaranjem Obradnog centra za metal i plastiku Šibensko – kninske županije u srijedu je priveden kraju prekogranični projekt Compete Plamet ukupne vrijednosti 1.603.369,21 €, a koji se bavi jačanjem konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u sektoru metala i plastike na prekograničnom području koje obuhvaća Šibensko-kninsku županiju i općinu Posušje.

Centar je otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk, a u svečanom činu otvaranja sudjelovali su i Radoslav Luburić, ravnatelj Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke (HERAG) koja je nositelj projekta, te partneri na projektu – Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Branko Bago, načelnik općine Posušje.

Projekt Compete Plamet financiran je iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020, a njime je opremljen Tehnološki park Posušje s tri moderna CNC stroja te je službeno otvoren u travnju/aprilu prošle godine.

Osim tri stroja pribavljena putem ovoga projekta, Tehnološki park su opremili dodatnim CNC strojem putem UNDP-evog projekta “D4D”.

U njemu posuški srednjoškolci odrađuju praksu za strukovno usmjerenje CNC operatera te razvijaju praktična znanja iskustvenim učenjem i organiziranim sustavom stručne prakse.

Načelnik Bago prilikom obraćanja uputio je zahvalu svima koji su vrijedno radili na realizaciji projektnih aktivnosti koje su zahtijevale mnogo rada i truda, ali s uspješnim i vidljivim rezultatima s obje strane prekograničnog područja.

Također je kazao kako je cilj realiziranih projektnih aktivnosti, između ostaloga, podrška tehnološkom razvoju gospodarstva, kako u Posušju i Županiji Zapadnohercegovačkoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji u svim njegovim djelatnostima i granama, a sve s ciljem povećanja životnog standarda naših žitelja.

"Svjesni smo da je za razvoj gospodarstva tržištu neophodno pružiti zanimanja koja su danas potrebna. Ovim projektom postavili smo čvrste temelje za moderno strukovno obrazovanje naših srednjoškolaca, a na nama je da naš Tehnološki park dalje razvijamo kako bi postao pravi centar znanja, ne samo Posušja nego i cijele Županije. Na tome već radimo te smo u potrazi za novim projektima kojima ćemo Tehnološki park Posušje opremiti modernom tehnologijom kako bi posuška mladež imala priliku obučavati se za “zanimanja budućnosti”, navodi se u saopćenju.

Povezani članci

1

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna