AUTOMATIZIRANO, ZELENO, ODRŽIVO
Super hotel od ove godine u Osijeku
Manager Regija 09 veljače, 2025

Hotel će vrata otvoriti ove godine, a osim svih sadržaja i modernog i luksuznog zdanja krasit će ga brojne tehnološke inovacije. Nudit će više od klasičnog smještaja, kako bi gosti doživjeli boravak u cjelosti... 


Prvi automatizirani hotel u regiji bit će otvoren u Hrvatskoj ove godine. Hotel HOP IN u Osijeku, imat će 49 smještajnih jedinica, uključujući 47 soba i dva predsjednička apartmana s posebnim pogledom na grad.

Ovaj inovativan projekt rezultat je suradnje kompanija HOP IN i Cras, specijaliziranih za automatizaciju zgrada, posebno u hotelijerstvu. Vrednost investicije je procenjena na osam milijuna eura.

Osnovna razlika u odnosu na klasične hotele automatizacija je operativnih procesa i njihova međusobna usklađenost. Osnovni fokus je na tehnološkoj integraciji u postizanju djelotvornosti i udobnosti za goste uz minimalnu intervenciju osoblja. Smanjenje potrebe za osobljem, prilagođavanje prostora i precizno planiranje postali su ključne komponente procesa.

HOP IN je prilagođen poslovnim ljudima, aktivnim turistima i sportašima, imat će konferencijsku dvoranu i spa centar s bazenom i saunama. Neće imati klasičnu recepciju i standardne hotelske usluge. Gosti će se online prijavljivati i odjavljivati, a osoblje će raditi u ugostiteljskom dijelu isključivo tijekom radnog vremena. Izvan njega hranom i pićem gosti će se moći poslužiti iz automata.

Svaka soba bit će u cjelosti personalizirana prema individualnim željama gosta, uz mogućnost personaliziranih ponuda i usluga putem naprednog TV sustava integriranog u sobama. Sustav će biti fokusiran na prikupljanje informacija od gostiju u trenutku rezervacije kako bi pružio najbolji personalizirani sadržaj poput hrane, događaja ili welnessa.

Električnu energiju za sve potrebe hotel će dobijati iz solarne elektrane postavljene na krovu. Imat će vlastitu i neovisnu energiju za potrebe grijanja, hlađenja i ostale sadržaje dostupne gostima. Za potrebe tehničke vode koristit će se akumulirana kišnica, čime se dodatno doprinosi "zelenom i održivom" karakteru hotela.


Manager.ba

 

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
EMIL BALAVAC, MINSTAR TRGOVINE, TURIZMA I ZAŠTITE OKOLIŠA HNŽ
Prirodni resursi ne smiju biti tu samo za zaradu i masovni turizam
DR. SC. IGOR ŽIVKO
Nameti na plaću su nam daleko veći od onih u okruženju
KRISTINA MARIĆ
Osobni rast i razvoj nikada ne prestaju