PODUZETNICI
Sulejman i Rusmir Hrvić preko firme BH Master Capital ušli u Sarajevo-osiguranje
manager.ba/indikator.ba BiH 30 srpnja, 2020

BH Master Capital time je postao šesti najveći dioničar Sarajevo-osiguranja.

 

BH Master Capital d.o.o. Sarajevo, kompanija u vlasništvu Rusmira i Sulejmana Hrvića, stekla je 2,76 posto dionica Sarajevo-osiguranja, ekskluzivno izvještava Indikator.ba.

BH Master Capital time je postao šesti najveći dioničar Sarajevo-osiguranja.

BH Master Capital je mlada firma osnovana krajem aprila ove godine, a iza nje stoje prvi ljudi tešanjske AS Grupacije. Prema izvodu iz sudskog registra Sulejman Hrvić ima 75.000 KM u osnovnom kapitalu, a Rusmir Hrvić 25.000 KM.

Nakon što je početkom ove godine AS Grupacija ušla u vlasništvo Bosnalijeka stekavši nešto manje od 16 posto dionica, sada je prvim ljudima vodeće bh. prehrambene grupacije očito zanimljiv i osiguravateljski biznis.

Dionicama Sarajevo-osiguranja trgovano je 24. srpnja/jula u vrijednosti 1,68 milijuna KM po cijeni od 13,15 KM po dionici.

ZIF BG investiciona grupa, koja je imala 13,35 posto smanjila je procentualno učešće u Sarajevo-osiguranju na 10,59 posto.

Sarajevo-osiguranje je u 45,5 postotnom državnom vlasništvu, Raiffeisen bank BiH (skrbnički račun) ima udio od 18,63 posto, a nakon ZIF BIG Investicione grupe sa 10,59 posto na petom mjestu najvećih dioničara je MIF d.o.o. Sarajevo s udjelom od 4,28 posto.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: