PROJEKTI
Stvoreni uvjeti za prekategorizaciju GP Novi Grad – Dvor
manager.ba/akta.ba BiH 09 lipnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Dogovoreno je i da će Mješovita komisija za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske na sastanku u drugoj polovini lipnja/juna razgovarati o ovom zahtjevu.

 

Prekategorizacija graničnog prelaza Novi Grad – Dvor u kategoriju graničnog prelaza za transport roba koje ne podliježu inspekcijskom nadzoru, omogućila bi lakši promet robe i olakšala poslovanje privrednim subjektima s područja prijedorske regije i Unsko-sanskog kantona.

Ovo je istaknuto na sastanku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije i načelnika općine Novi Grad Miroslava Drljače.

Sastanku su sudjelovali i ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović i predsjednik Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske Božo Zovko.

Granični prelaz Novi Grad – Dvor imao je kategoriju graničnog prelaza za transport robe sve do 2013. godine.

"Tijekom sastanka konstatirano je da su stvoreni tehnički uvjeti za prekategorizaciju graničnog prelaza, kao i da ne postoji nijedno otvoreno pitanje između BiH i Hrvatske po ovom pitanju", navodi se u priopćenju.

Također, dogovoreno je i da će Mješovita komisija za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske na sastanku u drugoj polovini lipnja/juna razgovarati o ovom zahtjevu.

Načelnik općine Novi Grad izrazio je zahvalnost predsjedavajućem Savjeta ministara, ministru komunikacija i transporta BiH, kao i predsjedniku Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske, na pomoći u rješavanju ovog pitanja koje je od velikog značaja za građane i privredne subjekte Novog Grada i regije.

Tagovi:
Povezani članci

1