POZITIVAN PRIMJER
Stručnjak iz Siemensa pomaže unaprjeđenje javnog gradskog prometa u Sarajevu
Manager.ba/akta.ba BiH 03 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Kroz konzultantske i istraživačke angažmane radio je za klijente širom svijeta, između ostalog za Volkswagen, Daimler, Deutsche Post DHL.

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković ugostio je jednog od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovaca, koji živi u Munchenu, Advana Begovića savjetnika generalnog direktora Siemens Mobility divizije, a koji trenutno obavlja funkciju šefa Odjela za projekte širom svijeta po principu “ključ u ruke”.

Kako je poručeno sa sastanka njegovi savjeti mogu biti korisni Ministarstvu saobraćaja KS i novom menadžmentu Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća (KJKP) GRAS.

Ovom prilikom, dogovoreno je da se radno stručni sastanak s resornim ministarstvom održi što prije, kako bi se razmatrali i definirali najbolji pristupi realizaciji projekta i konkretna stručna podrška Begovića i firme Siemens.

Po njegovim riječima, ciljevi Vlade KS, koje i on podržava, te smatra značajnim, su dugoročno unapređenje javnog gradskog prometa uz implementaciju najsuvremenijih svjetskih tehnologija.

"Advan Begović je samo jedan od onih mladih ljudi koji su najprije obrazovanjem, a zatim upornim radom i trudom došli do zavidnih pozicija i koji uspješno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu", naglasio je predsjedavajući Konaković.

Inače, “ovaj, bosanski proizvod”, kako sebe voli nazvati rođen je Banjoj Luci, a za vrijeme ratnih dešavanja otišao je u Njemačku gdje je završio fakultet strojarstva i ekonomije.

Nedavno je doktorirao na Tehničkom Univerzitetu RWTH Aachen, univerzitetu koji u Njemačkim i svjetskim razmjerima predstavlja jednu od ikona tehnološkog napretka.

Kroz konzultantske i istraživačke angažmane radio je za klijente širom svijeta, između ostalog za Volkswagen, Daimler, Deutsche Post DHL.

Sastanku je prisustvovao i vršilac dužnosti direktora KJKP Gras Ismet Kapo.

Tagovi: