PREDVIĐA POPLAVE
Stigao Flood Hub i za Sloveniju 
Manager Regija 24 svibnja, 2023

 

Google je najavio proširenje svoje platforme Flood Hub koja koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje poplava. Usluga je proširena na 80 zemalja, uključujući Sloveniju.

 

Organizacije i pojedinci u tim regijama od sada mogu pristupiti informacijama putem platforme za razdoblje do sedam dana unaprijed.

Kao što je navedeno u priopćenju za tisak, Google je već dugo predan korištenju umjetne inteligencije za rješavanje klimatske krize, pomoć ranjivim zajednicama da ostanu sigurne i prilagode se utjecaju klimatskih promjena. Kao dio tih napora, proširuju svoje kapacitete za predviđanje poplava na 80 zemalja u Africi, azijsko-pacifičkoj regiji, Europi te Južnoj i Srednjoj Americi, uključujući Sloveniju.

Vlade, humanitarne organizacije i pojedinci sada će putem Googleove platforme Flood Hub moći pristupiti važnim informacijama do sedam dana unaprijed i tako se moći pripremiti ili prilagoditi predviđenim poplavama. Tvrtka također radi na proširenju upozorenja o poplavama na Google Search i Maps, s ciljem da informacije budu dostupne korisnicima kada su im najpotrebnije, rečeno je.

 

 

Manager.ba

Video
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijentice - Revizijsko operativno liječenje kralježnice