SVIJET AUTOMOBILA
Stiže nova Škoda i zvat će se Slavia
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 10 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Škoda je još u ožujku/martu najavila premijerno prikazivanje novog konceptnog vozila za čiji razvoj i proizvodnju su bili zaduženi polaznici kompanijske akademije smještene u Mladoj Boleslavi.


U pitanju je roudster (spajder) s mogućnošću prijevoza do dvije osobe. Tom prilikom je rečeno i da će unikat biti utemeljen na arhitekturi serijskog hedžbeka Škoda Scala.

Iako je premijera bila izvorno zakazana za prošli mjesec, iz poznatih “korona razloga”, svečani događaj je morao biti odložen za neki kasniji datum.

U međuvremenu, svoj komad medijskog prostora, Škoda je osigurala “puštanjem u eter” informacije o naziv izložbenog automobila.

Naime, spajder će se zvati Škoda Slavia.

Sam naziv nije bio pitanje slučajnog, proizvoljnog izbora. Naime, povodom 125. godišnjice kompanije, konceptu je dodijeljen identičan naziv koji je nekada ponijela marka pod kojom su nastupali firmini bicikli, a za koju su ime odabrali osnivači društva Vaclav Laurin i Vaclav Clement.

Više od trideset učenika institucije nazvane Škoda Akademija, je bilo angažirano na razvoju Slavie, dok je njihov rad nadzirao šef dizajna češke marke Oliver Stefani.

Na kraju još da kažemo da će konačno, premijera modela Škoda Slavia biti organizirana za tri tjedna, uz možda i nepotreban dodatak da serijsku verziju ne treba očekivati, piše Autorepublika.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna