MILIJUNAŠI
Srbijanski biznismen želi kupiti luku Trst
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 17 siječnja, 2020

Prema pisanju talijanskih medija, “Adrija” terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor s parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju.

 

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal “Adrija”, kako bi tu napravio marinu koja može da primi luksuzna plovila i jahte.

Prema pisanju talijanskih medija, “Adrija” terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor s parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju, prenose Večernje novosti.

Kako se navodi, u toku je osnivanje javnog konzorcija, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta i dodaje da se Kostić već sastao s gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala “Adrija” u pristanište kruzera, kada 15. veljače/februara 2022. godine istekne aktualni ugovor o koncesiji sa “Ðenova metalom”.

U izjavi o zainteresiranosti, kako prenose talijanski mediji, “MK grupa” ne iznosi financijska predviđanja, jer će konzorcij za vrijeme tendera odrediti osnovnu cijenu dobara u Starom pristaništu – za kulturno-izlagačke djelatnosti, pa do citadele Grensisam.

Dodaje se da “MK grupa” planira i da proširi poslovno carstvo na sjeveru Jadrana, gdje je ideja da se u smještajne kapacitete uloži 110 milijuna eura, čime bi se jačao elitni turizam s hotelom “Kempinski” i golf terenima u Savudriji.

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti