ZAMJENIK PREMIJERA TVRDI
Smanjenje opterećenja na plaću definitivno ove godine
Manager BiH 02 lipnja, 2023

 

Zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović najavio je kako će tijekom ove godine definitivno smanjiti opterećenje na plaće, s ciljem suzbijanja odlaska radne snage iz naše zemlje.


Strateški okvir, odnosno smjernice za ekonomske i fiskalne politike FBiH od 2024. do 2026. godine jedna je od bitnijih točaka koje su usvojene na četvrtoj sjednici Vlade Federacije BiH.

"Pored onih ekonomskih agregata koji predstavljaju analizu stanja u prethodnoj godini i s projekcijom onog što nas čeka u ovom razdoblju, kao ključni prioriteti Vlade FBiH među ostalim ističu se kreiranje poslovnog ambijenta i poticanje rada i investicija, a isto tako, radna skupina završava i brzo ćemo imati program rada za ovo mandatno razdoblje", najavio je Mijatović.

Dodao je kako će se opterećenje na plaće definitivno smanjiti tijekom ove godine.

"Intenzivno radimo s Unijom poslodavaca i sindikatima na onome što je projekcija nedostajućeg dijela koji će biti sigurno u proračunu u onom segmentu izvanproračunskih fondova onog trenutka kada smanjimo opterećenje na plaću što će se definitivno dogoditi tijekom ove godine", naveo je Mijatović.

Istaknuo je kako je svima u Vladi FBiH bitno suzbijanje odlaska radne snage iz Bosne i Hercegovine.

"Pored ostalih stvari, prvi i osnovni uvjet, molba, zahtjev poslodavaca Bosne i Hercegovine je da smanjimo opterećenje na plaću čime ćemo njima osloboditi dio sredstava kako bi mogli povećati plaće i s time ostaviti radnike u FBiH. To je jedan od ključnih prioriteta Vlade bez ikakve dileme", kazao je Mijatović.


Manager.ba

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim