KOMPANIJE
Sarajevski Verlab uspješno realizirao europski projekt iz oblasti umjetne inteligencije
manager.ba/akta.ba BiH 10 lipnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

U priopćenju za javnost ističu i da je projektna aplikacija Verlaba ocijenjena kao najbolja u tom europskom selekcijskom procesu.

 

Zaposlenici kompanije Verlab uspješno su realizirali europski Horizon, projekt iz oblasti umjetne inteligencije.

"Projekt je imao za cilj jačanja istraživačko razvojnih kapaciteta naše kompanije u oblasti umjetne inteligencije s ciljem informatizacije i digitalizacije procesa u zdravstvenom sektoru, s posebnim naglaskom na medicinske uređaje", navodi se.

U implementaciji tog projekta kompanija Verlab prepoznata je, kako se ističe, kao jedan od europskih HUB-ova za procese digitalizacije.

"Iako već sedam godina, zajedno sa partnerima u zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine, radimo na unapređenju kvaliteta i sigurnosti medicinskih uređaja (samim tim i konačnih dijagnoza i tretmana pacijentima) ulažemo i dodatne napore da budemo u trendu s globalnim razvojem i da najbolje međunarodne prakse implementiramo na području Bosne i Hercegovine. Čak što više, u oblasti testiranja i inspekcije medicinskih uređaja, kao i primjene vještačke inteligencije za predviđanje performansi i potencijalnih kvarova nad medicinskim uređajima, budemo jedan od lidera na globalnom nivou", naglašeno je.

U priopćenju za javnost ističu i da je projektna aplikacija Verlaba ocijenjena kao najbolja u tom europskom selekcijskom procesu.

"U skladu s misijom naše kompanije i dalje ćemo raditi na podršci zdravstvenih ustanova u razvoju kvaliteta usluga poboljšanjem pouzdanosti, preciznosti i sigurnosti medicinskih uređaja", navode iz kompanije Verlab.

Tagovi: