BBI
Sarajevo Business Forum 2019 predstavljen u Beogradu
Manager.ba BiH 15 ožujka, 2019

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u Jugoistočnoj Europi, predstavljen je privrednicima u Beogradu.  

Prezentaciju ovog izuzetno značajnog poslovnog događaja za Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje Jugoistočne Europe, organizirao je BBI VIP Business Club u suradnji s Privrednom komorom Srbije i Beogradskom bankarskom akademijom.

Predstavnici BBI VIP Business Cluba su tom prilikom pozvali srbijanske privrednike da sudjeluju u desetom, jubilarnom Sarajevo Business Forumu, koji će se održati od 17. do 19. travnja.

Detaljno su govorili o centralnoj temi  SBF-a, a riječ je o tome kako unaprijediti investicijske aktivnosti u uvjetima nove ekonomije.

 

 

Azra Čolić, rukovoditelj BBI VIP Business Cluba, naglasila je da će deseti Sarajevo Business Forum trajati tri dana, a ne dva kao prethodne godine, te da će program biti mnogo bogatiji.

„Prvi dan SBF-a će se održati u Parlamentu BiH, uz učešće najvećih zvaničnika iz regiona i svijeta. Tom prilikom bit će dodijeljene i nagrade Sarajevo Business Bridge Awards u šest kategorija. Pozivam poslovna udruženja i kompanije iz Srbije da za ove prestižne nagrade kandiduju i svoje predstavnike. Drugi i treći dan Foruma bit će posvećeni biznisu kroz različite aktivnosti, među kojima su prezentacije, paneli i B2B sastanci. Prošle godine smo imali 1800 učesnika, a na predstojećem SBF-u ih očekujemo mnogo više, jer se taj broj svake godine povećava“, kazala je Čolić.

Osim srbijanskih privrednika, prezentaciji Sarajevo Business Foruma prisustvovali su i prof. dr. Hasan Hanić, predsjednik Beogradske bankarske akademije, Aleksandar Radovanović predstavnik Sektora za međunarodnu suradnju Privredne komore Srbije, te predstavnici Centra za regionalnu saradnju i komorski investicioni forum (KIF).

Profesor Beogradske bankarske akademije Hasan Hanić istakao je u uvodnom izlaganju da je Forum odlična prilika da se poslovni svijet iz regije upozna i započne nove, zajedničke poslove.

„Sarajevo Business Forum je  prilika da se naši investitori upoznaju s investitorima iz drugih zemalja, te razmotre mogućnosti zajedničkog ulaganja u BiH i druge zemlje“, kazao je Hanić.

Za registraciju i više informacija o najvećoj poslovno investicijskoj konferenciji u regiji – Sarajevo Business Forum - posjetite službenu web stranicu na: www.sarajevobusinessforum.com.

Povezani članci

1

2