SCHWEPPES
Sa vrlo posebnom haljinom bore se protiv napastvovanja žena
Manager.ba/media-marketing.com Svijet 15 svibnja, 2018

 

Ogilvy Brazil i Schweppes kreirali su haljinu osjetljivu na dodir, koja zorno prikazuje sa čime se žene suočavaju u noćnim klubovima.

Schweppes svojom novom kampanjom želi podići svijest o uznemiravanju žena u noćnim klubovima, a središnji element kampanje, iza koje stoji Ogilvy Brazil, je haljina koja pokazuje koliko su često žene u večernjim izlascima izložene neželjenim dodirima.

Posebno dizajnirana haljina sa senzorima osjetljivim na dodir mjerila je koliko puta su tri žene uznemiravane u noćnim klubovima, a uvid na kojem se zasniva kampanja bilo je istraživanje koje tvrdi da se 86% brazilskih žena suočava sa napastvovanjima u noćnim klubovima.

Tri volonterke, Luisa, Tatiana i Juliana, pozvane su da nose haljinu osjetljivu na dodir u noćnom klubu u São Paulu. Tkanina je pratila svaki put kada su dodirnute bez pristanka – u stvarnom vremenu.

Haljina je imala nekoliko senzora koji su u stvarnom vremenu pratili tačno gdje i kada su tri žene dotaknute bez njihovog pristanka. Istraživanje je objavljeno u videu, i nastoji potaći muškarce da „razmisle o svom ponašanju i pristupe ženama s više poštovanja“. 

Povezani članci

1

2