KOMPANIJE
Sa iskustvom iz Norveške pokrenuo tvrtku u Mostaru
Manager.ba/bljesak.info BiH 22 rujna, 2020
Izvor fotografije:
bljesak.info

Danas na tržištu nude sve vrste stolarija od PVC-a, aluminija, te proizvode za građevinu od stakla.

 

Arman Curić, rođen 1985. u Mostaru, za vrijeme studija dobio je priliku za rad u Norveškoj gdje se povezao s profesionalcima u građevinskom sektoru.

Nakon nekoliko godina u građevini, Curić je dobio priliku za rad u mirovnom osiguranju, a uporedo s tim je vodio administrativne poslove jedne manje građevinske kompanije.

''Stekao sam značajno iskustvo u građevinskom sektoru, a istovremeno sam ga povezao sa onim znanjima i vještinama iz državne službe, posebno po pitanju organizacije rada i praćenja zakonskih procedura. Nekad oko 2016. sam se odlučio da ta znanja prenesem u novi biznis i usmjerim se prema trgovini nekretninama i stanogradnji u Norveškoj'' - rekao je Curić koji je danas i ravnatelj kompanije "Interprodukt" u Mostaru.

Višegodišnjim radom u građevini, prepoznao je veliku potrebu za građevinskim materijalom u Norveškoj, ali i u cijeloj Europi.

Svjedočeći ogromnom prilivu roba iz zemalja istočne Europe, ali i sa drugih tržišta, Curić je uvidio priliku za bh. tržište, zbog izvanrednog spoja blizine, garancije kvaliteta i prepoznatljivo vrijednih radnika.

''Tako je i krenula priča s "Interproduktom" u Mostaru. Danas na tržištu nudimo sve vrste stolarija od PVC-a, aluminija, te proizvode za građevinu od stakla. Mislim da smo drugačiji od ostalih po organizaciji posla, visokom nivou odgovornosti prema radu i kupcima, kao i pristupačnosti za kupce bilo da se radi o savjetovanju, konkretnoj ponudi ili pak reklamaciji. Tu smo 24 sata svaki dan za naše klijente, i to je ono što bosanskohercegovačke tvrtke može učiniti trajnim partnerima širom Europe'' - dodao je Curić.

U narednom razdoblju očekuju razvoj suradnje sa školama, te žele pokrenuti praktičnu nastavu.

Curić vjeruje da se mora raditi na razvoju kadrova, te da će samo tako mladi vidjeti svoju šansu da ostanu u BiH. Vrijeme pandemije je donijelo i izazove.

''Tvrtka je bila zatvorena nepuna dva mjeseca, ali smo sve obveze prema državi i radnicima ispunili. Volio bih da sam vidio nešto veći stupanj reakcije i podrške u ovom vremenu od strane države. Želim navesti primjer suradnje kroz tehničku podršku sa USAID Projektom "Diaspora Invest". Takva vrsta kooperacije, pa makar na nekom obliku uvezivanja, može biti od koristi svakom gospodarstveniku'' - poručio je Curić.

Po njegovim riječima, tržište zapadne Europe je ogromno i zahtjevno, te se samo uz veliku razinu profesionalnosti i ulaganje u kadrove i opremu može biti konkurentan.

''Već u ovoj kalendarskoj godini krećemo sa izgradnjom proizvodnog pogona od nekih 1.100 četvornih metara što podrazumijeva nabavku novih suvremenijih strojeva za preradu plastike, aluminija i stakla, a samim tim i zapošljavanje novih radnika. Želimo biti primjer i kroz ovu priču o dijaspori'' - kazao je Curić.

Istaknuo je da uloga dijaspore u gospodarskom životu BiH ima veliki potencijal koji nije do kraja iskorišten, te da veliki broj uspješnih Bosanaca i Hercegovaca živi vani koji svojim znanjem i iskustvom mogu učiniti puno za razvoj gospodarstva u BiH.

''Mi konkretno očekujemo u razdoblju od tri godine da imamo službena predstavništva tvrtke, osim Norveške, i u još nekoliko europskih zemalja. Kada razmišljaju o prenošenju proizvodnje iz nekih drugih dijelova svijeta, mnogi u Europi gledaju upravo u nas. Možemo iskoristiti tu šansu'' - zaključio je Curić, priopćeno je iz Projekta "Diaspora Invest". 

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti