TEHNOLOGIJE
S Rimčevom tehnologijom? Sljedećeg mjeseca Hyundai predstavlja električni sportski automobil
Manager.ba/zimo.dnevnik.hr Regija 07 kolovoza, 2019
Izvor fotografije:
Youtube screenshot

Prije nekoliko mjeseci Mate Rimac dogovorio je partnerstvo s Hyundaijem i Kijom vezano za istraživanje i razvoj na tržištu električnih automobila.

Osim elektrifikacije automobila, suradnja uključuje i razvoj prototipa električnih verzija Hyundaijeva N brenda sportskih automobila, kao i rad na gorivim ćelijama visokih performansi za električna vozila.

Hyundai već neko vrijeme razvija električni automobil namijenjen trkama u centru za razvoj u njemačkom Alzenau, a iz kompanije su najavili da će ga službeno predstaviti 10. rujna na autoshowu u Frankfurtu.

 

 

Trenutačno nema nekih informacija i detalja o tome što možemo očekivati od automobila, a teaser video koji je objavljen na društvenim mrežama i YouTubeu ne otkriva previše, tako da će svi ljubitelji kompanije i brzih automobila morati pričekati još mjesec dana kako bi saznali kako izgleda i kakve su performanse sportskog e-Hyundaija.

 

 

Mate Rimac i Euisun Chung (Foto: Rimac Automobili)

 

Također, u službenom priopćenju ne spominje se suradnja s Rimcem ni informacije o tome hoće li se u njemu implementirati tehnologija hrvatske kompanije, no na Autoblogu kažu kako "ne mogu zamisliti" da bi Hyundai uložio tako velik novac u Rimac Automobile, a onda ne iskoristio ekspertizu stručnjaka iz Svete Nedelje za jedan tako veliki projekt.

Napominju kako razvoj električnog vozila i motora zahtijeva veliku količinu vremena, iskustva i novca, zbog čega se čini logičnim da su na prototipu radili s partnerima, a upravo Rimac Automobili imaju potrebno znanje i iskustvo na području superbrzih e-automobila.

Projekt električnog vozila namijenjenog trkama novo je poglavlje za kompaniju, komentirao je čelni čovjek Hyundai Motorsporta Andrea Adamo, koji je naglasio da je riječ o prirodnoj ekstenziji sportskih automobila za natjecanja u WRC-u.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta