AVIOKOMPANIJE
"Ryanair" uveo liniju Banjaluka-Göteborg
Manager.ba/akta.ba BiH 26 listopada, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Avio-kompanija “Ryanair” priopćila je da je sinoć poletio prvi avion na novoj liniji Göteborg-Banjaluka-Göteborg, koja je uspostavljena od jučer na banjalučkom aerodromu.

 

"Ovim promotivnim letom kompanija "Ryanair" donosi i akciju na cijene karata", priopćeno je iz kompanije.

Ova vodeća europska zrakoplovna kompanija je navela da će let na relaciji Banjaluka-Göteborg letjeti dva puta sedmično, u okviru zimskog reda letenja "Ryanaira" za ovu godinu.

Pokrenuo je i prodaju karata po promotivnoj cijeni od 14,99 eura za putovanja do prosinca/decembra, koje su dostupne za rezervaciju samo na internet stranici "Ryanaira" do utorka u ponoć 27. listopada/oktobra.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da se raduje novom redu letenja "Ryanaira", te smatra veoma značajnim početak saobraćaja ka Švedskoj.

"Nastavljamo odličnu suradnju s kompanijom “Ryanair", rekao je Račić.

U prioćenju “Aerodroma Republike Srpske” Banjaluka su podsjetili da je pandemija virusa korona negativno utjecala na održavanje i razvoj avio-prometa na banjalučkom aerodromu, pa je u prvom polugodištu ostvareno ukupno 654 letova, što je u odnosu na prvo polugodište 2019. godine manje za 47,17 posto, a u istom periodu prevezeno je 32.978 putnika, odnosno manje za 50,29 posto.

Banjalučki aerodrom zimsku sezonu letenja počinje letovima kompanije “Air Serbia” na liniji Beograd-Banjaluka-Beograd dva puta tjedno/ponedjeljak i petak/ i “Ryanair” s letovima Göteborg-Banjaluka-Göteborg, također dva puta tjedno /petak, nedjelja/ .

U priopćenju banjalučkog aerodroma se navodi da su u skladu sa svim zahtjevima nadležnih institucija za sprečavanje širenja virusa korona spremni za održavanje postojećeg prometa.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa