KOMPANIJE
Rijad će biti prva destinacija aviokompanije "FlyBosnia"
Manager.ba/klix.ba BiH 05 ožujka, 2018

Čeka se datum početka rada bosanskohercegovačke aviokompanija "FlyBosnia", a prema dosadašnjim informacijama to će biti do ljeta ove godine i prva destinacija će biti Rijad.

Kako piše portal Ex-Yu Aviation News, Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH je potvrdila da je ova kompanija aplicirala za certifikat za letenje (AOC) koji se razmatra, a očekuje se da će to biti završeno do kraja ovog mjeseca.

Osim što će povezivati Sarajevo sa Saudijskom Arabijom, "FlyBosnia" će proširiti svoje operacije i na evropske destinacije koje su tražene poput Frankfurta, Štokholma i Amsterdama. Kompanije će službeno otkriti svoje planove nakon što dobije potrebne dozvole.

Osnivači nove aviokompanije su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Haris Čoloman, koji je radio u aviokompaniji kratkog vijeka Bosnia Wand Airlines, imenovan je za direktora.

Saudijski konglomerat opisao je "FlyBosniu" kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnici uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.

FlyBosnia je nedavno raspisala i oglas za kabinsko osoblje. Od kandidata se očekuje da govore engleski i bosanski jezik, te da je poželjno poznavanje arapskog jezika.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Euro-Express d.o.o.
  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

2