PROJEKTI
Raspisan javni poziv za Program prekogranične suradnje između RH i BiH
manager.ba/akta.ba BiH 14 ožujka, 2022
Izvor fotografije:
akta.ba

Program je također namijenjen i pravnim osobama neprofitne naravi registriranim na programskom području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje služe za zadovoljenje socijalnih, zdravstvenih, obrazovnih i kulturnih potreba.

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske raspisalo je javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Program pridonosi potpori Hrvatima u Bosni i Hercegovini i osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske, njihovom privrednom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i njihov privredni oporavak.

"Osim toga, program doprinosi stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivog razvoja u pograničnom području te podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru", priopćeno je iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Program je namijenjen jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave (JLRS) i u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini i/ili javnim ustanovama i javnim poduzećima čiji su JLRS osnivači.

Program je također namijenjen i pravnim osobama neprofitne naravi registriranim na programskom području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje služe za zadovoljenje socijalnih, zdravstvenih, obrazovnih i kulturnih potreba.

Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine otvoren je od 7. ožujka/marta do 7. travnja/aprila, te se u tom razdoblju mogu podnositi prijave za financiranje sa svim potrebnim dokumentima.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti