TRGOVINE
Radnicima u supermarketima širom BiH veće plaće za prošli mjesec
Manager.ba/akta.ba BiH 09 travnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BIH provodi proteklih mjesec dana kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da financijski nagrade svoje radnike i radnice za sav trud koji su uložili kako bi lanac snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi svakodnevno, bili na svojim radnim mjestima nasmijani i na usluzi, urodili su plodom – saopćili su iz Sindikata trgovine.

 

Kako su naveli, iz svih krajeva BiH Sindikat dobiva poruke svojih članova o odlukama Uprava kao i isplatama financijskih stimulacija koje idu uz plaću za mart.

"Iznosi su različiti od kompanije do kompanije ali ono što je značajno je upravo ono što je STBIH i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike i radnice za njihovu hrabrost i požrtvovnost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora", priopćili su.

Tagovi:
Povezani članci

1

2