KRIPTOVALUTE
Prvi trgovački lanac u Hrvatskoj uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama
manager.ba/biznisinfo.ba Regija 02 prosinca, 2021

Konzum od danas kupcima u svojoj online prodavaonici omogućava plaćanje kriptovalutama, čime postaje prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji omogućava takvu vrstu plaćanja.

 

Tako fizičke i pravne osobe, vlasnici kriptovaluta, mogu kupovati i plaćati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine te druge proizvode iz ponude Konzumove online prodavnice s više od 12.000 artikala.

Uvođenje plaćanja kriptovalutama još je jedan pokazatelj da Konzum neprestano prati svjetske trendove, uvodi inovacije i postavlja standard u maloprodajnom sektoru. Kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj koji je u svojoj povijesti dugoj gotovo 65 godina neprekidno lider na domaćem tržištu i po poslovnim rezultatima i po tehnološkim dostignućima, ponosni smo što smo predvodnici u još jednom području koje se rapidno razvija i diktira budućnost. Nastavljamo i dalje ulagati u razvoj inovacija i tehnologija kako bismo i dalje ostali prvi izbor našim kupcima te kao trgovački lanac nove generacije pružali premium iskustvo kupnje“, izjavio je Uroš Kalinić, član Uprave Konzuma za financije i IT, prenosi Novac.hr.

Plaćanje kriptovalutama Konzum uvodi u suradnji s hrvatskom fintech kompanijom Electrocoinom i njihovim sustavom PayCekom, prvim hrvatskim payment procesorom za kriptovalute.

U Konzumovoj online prodavaonici za plaćanje će se moći koristiti devet različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) te USDC.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje