BIZNIS
Prvi nepalski milijarder širi posao u Srbiji
Manager.ba/Biznisinfo.ba Regija 23 veljače, 2018

Nepalska kompanija CG Corp Global je, četiri mjeseca od otvaranja tvornice nudli “Wai Wai” u Rumi, prošila pogon i otvorila novu proizvodnu liniju.

Riječ je o pogonu za proizvodnju čaša za nudle, priopćeno je iz te kompanije.

„Započeli smo proizvodnju čaša za nudle i prve količine nudli u čašama već su isporučene kupcima. Na osnovu prvih reakcija sa tržišta, ovaj proizvod je naišao na veliki interes kupaca“, kaže BK Lodha, generalni direktor operacija za Europu kompanije CG Corp Global.

Dodaje da su, također, započeli proizvodnju bijelih nudli i da su prve količine isporučene u Englesku i na tržište Srbije, a narednih dana očekuje se i proizvodnja za američko tržište.

Tvornica nudli u Rumi zapošljava oko 130 radnika, a u jednoj smjeni proizvodi 150.000 pakiranja. Do 2020. bit će zaposleno više od 400 ljudi. Tvornica se prostire na 6.000 kvadratnih metara, dok površina kupljenog placa iznosi 9,5 hektara, a uređeno je 4,5 hektara. Kompanija ima planove za proširenje i za nove investicije u različitim oblastima.

Proizvodi iz ove tvornice se plasiraju na tržišta Europe – od skandinavskih zemalja do Portugala, kao i u Ujedinjene Emirate i zemlje Bliskog istoka, a u siječnju je započeta suradnja i sa Katarom. Izvoz počinje i u Ameriku i u Kanadu. Izvozu je namijenjeno 80 posto proizvodnje.

Otvaranjem tvornice u Rumi, kompanija CG Corp Global započela je svoje poslovanje u Europi. Vlasnik Cinnovation grupe je prvi nepalski milijarder Binod Chaudhary koji se nalazi i na Forbesovoj listi milijardera.

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo