INVESTICIJE
Projekt od 20 mil. KM: Počinje izgradnja Poslovno - sportskog centra Trnovo
Manager.ba/akta.ba BiH 30 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Općina Trnovo objavila je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji infrastrukture u obuhvatu poslovno-sportskog centra. Procijenjena vrijednost ugovora bez uključenog PDV-a je 2.905.982,90 KM.

Rok izvođenja radova je 24 (dvadesetčetiri) mjeseca od uvođenja u posao.

Riječ je o radovima na izgradnji cijele građevine, njenih dijelova i drugi građevinski radovi koji uključuju posebne zanatske radove.

Podsjećamo, Centar će se graditi na 11,21 hektara, s desne strane na ulazu u zonu Babinog Dola, na nadmorskoj visini od blizu 1.300 metara. 

U sjevernom dijelu kompleksa biti izgrađen nogometni teren dimenzija 80×120 metara, koji će biti pokriven prirodnom travom, te tribina od 1.000 mjesta s istočne strane.

Iza nje nalazit će se svlačionice i sanitarni čvorovi, kao i servis za posjetitelje.

U produžetku terena, prema južnoj strani, planirana je izgradnja terena s umjetnom travom, koji će biti pokriven balonom u zimskim mjesecima i imat će grijanje.

Pored će biti napravljen i pomoćni nogometni teren, koji će također biti pokriven prirodnom travom.

Uz to će biti po jedno igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku, koje će se moći koristiti i zimi jer će biti natkrivena. 

U sastavu centralnog objekta bit će sportska dvorana koja će se nalaziti u južnom dijelu u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte.

Dvorana će imati 500 mjesta za gledatelje i prateće sadržaje, dok će hotel imati 90 ležajeva, prostorije za sastanke, polivalentnu dvoranu za konferencije, prostor za odmor i zabavu, bazen, fitness i spa, teretanu, saunu, kuglanu, te priručnu ambulantu i apoteku. Hotel će biti povezan sa sportskom dvoranom.

Ovaj projekt zajedno realizira Općina Trnovo i Vlada Kantona Sarajevo.

Ukupna količina ili obim ugovora je 3.400.000,00 KM.

Uvjet za sudjelovanje je da je ponuđač u periodu od posljednje 5 godine ili od datuma registracije (ako je ponuđač registriran, odnosno počeo sa radom prije manje od 5 godine) uredno izvršio ugovor/ugovore iz predmeta nabavke.

Kao dokaz mora  dostaviti spisak izvršenih ugovora iz predmeta nabavke i jedna i/ili više potvrda koje daje/u druga/e ugovorna/e strana o uredno izvršenom  ugovoru iz predmeta nabavke, od toga jedan ugovor minimalne vrijednosti 2.000.000,00 KM bez PDV-a kao glavnog izvođača i to u poslovima na izgradnji, rekonstrukciji ili sanaciji cesta.

Rok za prijem ponuda/zahtjeva za sudjelovanje je 16.5.2019.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce