PROJEKTI
Projekt "Ćiro-put svjetske baštine" obogatit će turističku ponudu Hercegovine
Manager.ba/akta.ba BiH 19 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Lokacije na kojima će se implementirati projekt su Stolac, Ravno, Čapljina i Mostar.

 

EU odobrila je 34 razvojna projekta kroz poziv EU4Business za BiH te je dodijeljeno ukupno 4,7 milijuna eura bespovratnih sredstava.

U sektoru kulturnog turizma odobren je projekt “Ćiro – put svjetske baštine” partnera REDAH-a, Grada Mostara, Čapljine, Ravnog, i Stoca.

Lokacije na kojima će se implementirati projekt su Stolac, Ravno, Čapljina i Mostar.

Projekt “Ćiro – put svjetske baštine” je nastavak nastojanja da se turistička ponuda Hercegovine, područja bogatog kulturnim, povijesnim i vjerskim naslijeđem, proširi autentičnim pričama i činjenicama.

Projektom se promovira kulturni turizam i turizam na otvorenom duž pruge starog kolosijeka koja je nekada povezivala tri države šire regije.

Projekt će kreirati turističku ponudu kojom se posjetiteljima predstavlja nekoliko povijesnih atrakcija a koja se uvezuje s autentičnom kuhinjom i aktivnostima na otvorenom.

Korisnici projekta, odnosno mikro, mala i srednja poduzeća, kako u turizmu, tako i u srodnim ekonomskim sektorima u ruralnim područjima i duž biciklističke staze Ćiro, će povećati svoju prodaju i otvoriti nova radna mjesta.

Projekt provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH, ukupna vrijednost projekta je 738.123,00 KM, dok su odobrena sredstva 590.300,00 KM.

Povezani članci

1

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce