PRODAJA
Prodaje se imovina nekadašnjeg tuzlanskog giganta
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 27 listopada, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

U tri lota prodaje se imovina Tvornice transportnih uređaja ukupne vrijednosti nešto više od 2 milijuna KM.

 

Stečajni upravnik raspisao je javni oglas za prodaju imovine TTU dd Tuzla u stečaju.

U tri lota prodaje se imovina Tvornice transportnih uređaja ukupne vrijednosti nešto više od 2 milijuna KM.

Prvi lot koji je predmet prodaje četvrti put obuhvaćaju nekretnine u ulici XVIII Hrvatske brigade 25 u Tuzli. Riječ je o objektima i zemljištu s pripadajućom infrastrukturom čija je početna cijena 1.120.839,00 KM. Na prodaju su dvije poslovne zgrade i zemljišta uz njih, tri objekta fabrika, dvorište i rijeka.

U drugom LOT-u prodaju se nekretnine koje se nalaze u naselju Mramor, a sastoje se od portirnice, upravne zgrade, proizvodno remontne hale i stare radionice, pripreme materijala, stara (limena) hala, mašinsko održavanje, skladište plinova i gasova, zemljišta s pripadajućom infrastrukturom.

Početna cijena za ovu poslovno-tehničku cjelinu iznosi 868.320,00 KM.

Ovo je dvanaesta prodaja za nekretnine u okviru ovog lota. 

U trećem LOT-u prodaju se nekretnine koje predstavljaju građevinsku parcelu na kojoj je izgrađen objekt odmarališta, ali je on u potpunosti devastiran. Parcela se nalazi u naselju Kiseljak u blizini jezera Modrac.

Ovo zemljište sa devastiranim objektom prodaje se po početnoj cijeni od 21.911,00 KM.

U Uvjetima prodaje navedeno je da ponuđena cijena ne može biti manja od utvrđene cijene.

Nekretnine i pokretne stvari se prodaju po sistemu usmenog javnog nadmetanja, koje će se obaviti pred komisijom za prodaju, te će se istovremeno utvrditi najpovoljniji ponuđač i proglasiti kao izabrani kupac.

Ročište za razmatranje ponuda će se održati 3. novembra s početkom u 11 sati. Rok za dostavljanje dokumentacije je do početka ročišta za prodaju.

Najuspješniji ponuđač, koji bude proglašen pobjednikom, dužan je uplatiti kupoprodajnu cijenu u roku od 30 dana od dana zaključenja javnog nadmetanja, u protivnom gubi pravo na položeni depozit.

Podsjetimo da je Upravna zgrada Tvornice transportnih uređaja (TTU) u stečaju prodata u oktobru prošle godine kompaniji Tuzla Remont za 1,5 milijuna maraka a ona je do danas potpuno renovinarana i pretvorena u hotel.

Tagovi:
Povezani članci

1

2