FORUM O ULAGANJIMA
Privrednici iz Bavarske prepoznali potencijal majevičkog kraja
Manager.ba/Biznis info BiH 30 travnja, 2018

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je danas da će ovu opštinu za 15 dana posjetiti privrednici bavarske oblasti kada će konkretizovati svoje planove kada je riječ o ulaganjima u ovu opštinu.

“Dogovorili smo se da delegacija privrednika ponovo posjeti Lopare sa jasnim prijedlozima šta će konkretno biti urađeno”, rekao je Savić Srni nakon privrednog foruma “Ulaganje u Lopare” održanog u Minhenu.

Forumu su prisustvovali bavarski privrednici metalske, hemijske i poljoprivredne industrije, te privrednik metalske industrije iz Švajcarske.

Savić je posjetu Minhenu ocijenio kao veoma korisnu, te zahvalio inicijatorima foruma koji su na najbolji način predstavili majevički kraj.

“Najbitnije je što smo uz predan rad zadobili povjerenje privrednika iz jedne od najboljih privrednih zona Evrope”, istakao je Savić i podsjetio da je saradnja sa privrednicima iz bavarske oblasti započela u februaru.

Organizator foruma Miroslav Kojadinović rekao je da su ljudi dijaspore prepoznali Savićev rad i njegovu volju da privuče strane investicije, koje otvaraju nova radna mjesta.

“U Lopare ćemo doći sa tri privrednika koji su iskazali interes za ulaganje u tu opštinu”, rekao je Kojadinović, koji je i uspješan privrednik porijeklom iz Republike Srpske.

Predstavnik 11 firmi iz bavarske oblasti Klaus Vinkler naglasio je da su impresije nakon posjete Loparama izuzetno dobre i da postoji veliki interes za ulaganje.

“Imamo odlične uslove za investicije i kvalifikovanu radnu snagu”, istakao je Vinkler, izrazivši zadovoljstvo zbog ostvarenog kontakta sa načelnikom Savićem, koji je ugledan predstavnik iz Republike Srpske.

Predsjednik Organizacije za zaštitu vode i vazduha i kompanije “Domatek” Robert Priler izrazio je zadovoljstvo zbog stvaranja poslovne veze sa Loparama i naglasio da je krug zainteresovanih investitora proširen u odnosu na prvi forum.

Poslanik iz Lopara u Narodnoj skupštini Republike Srpske Želimir Nešković, kao član delegacije ove opštine, naveo je da je na forumu razgovarano i o voćarskoj proizvodnji, kao i o proizvodnji destilata i njihovoj distribuciji u Njemačku.

Povezani članci

1

2