EDUKACIJA RAČUNOVOĐA I REVIZORA
PRIVREDNA ŠTAMPA: ZIPSpro seminar 15. veljače u Mostaru
Manager.ba 08 veljače, 2019

U okviru Kontinuirane profesionalne edukacije računovođa i revizora (KPE) Privredna štampa d.o.o. Sarajevo organizira prvi ciklus ZIPSpro seminara u 2019. godini, koji će biti održani u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru. 

Tema seminara je: „Godišnji obračun i podnošenje financijskih i poreznih izvještaja za 2018. godinu“, o čemu će  govoriti dr. sc. Jagoda Osmančević,  dr. sc. Amir Osmančević i Fuad Balta, dipl. ecc. 

Almir Alispahić, direktor Privredne štampe objasnio je kako je došlo do pokretanja ZIPSpro programa edukacije i najavio nastavak njegove realizacije i u ovoj godini.

„Svjesni kompleksnosti i dinamičnosti računovodstveno-financijske profesije kreirali smo novi program godišnje edukacije namijenjen računovođama,  revizorima i financijskim radnicima. Do sada smo uspješno okončali pet ciklusa edukacije,  dok ćemo prvi ovogodišnji održati od 12. do 15. veljače u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici. Preostala četiri ciklusa realizirat ćemo do kraja godine. ZIPSpro program zamišljen je kao mjesto na kojem računovodstveno-revizijski profesionalci, osim predstavljanja aktualnih tematskih cjelina mogu dobiti savjete stručnjaka, upoznati se sa pozitivnim primjerima iz prakse i međusobno razmijeniti praktična iskustva“. 

Seminar u Mostaru bit će održan 15. veljače u hotelu „Mostar“ i priznat je sa sedam bodova/sati KPE. 

Zbog ograničenog broja mjesta, za sve sudionike seminara potrebna je prethodna prijava prisustva.

Sve informacije o seminaru i načinu prijave dostupne su na web stranici www.privrednastampa.biz .

O ZIPSpro edukaciji: 

ZIPSpro je jedinstveni godišnji program edukacije za računovođe, revizore i financijske radnike koji objedinjuje pretplatu na najstariji bh. informativno-instruktivni časopis ZIPS sa serijom seminara posvećenih aktualnim temama računovodstveno-financijske i revizijske profesije.

Po pet pojedinačnih seminara godišnje održava se u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru.

Svi seminari se priznaju kao kontinuirana profesionalna edukacija za računovođe, revizore i financijske radnike uz dodatnih osam bodova/sati po osnovu pretplate. Time se ostvaruje potrebni godišnji fond bodova/sati KPE i bodovi se upisuju u evidencijske knjižice.