KOMPANIJE
Privatna bh. kompanija poklonila mašine učenicima Srednje škole Drvar
manager.ba/akta.ba BiH 02 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Učenici smjera krojač nisu mogli obavljati praktičnu nastavu u kompaniji s kojom je prije pandemije potpisan ugovor, pa je opstanak ovog odjeljenja doveden u pitanje.

 

Suočavajući se s trenutnom epidemiološkom situacijom menadžment Srednje škole Drvar bio je primoran potražiti pomoć od privatne kompanije.

Naime, učenici smjera krojač nisu mogli obavljati praktičnu nastavu u kompaniji s kojom je prije pandemije potpisan ugovor, pa je opstanak ovog odjeljenja doveden u pitanje.

"Zahvaljujući kompaniji Alma Ras koja je imala sluha za naše potrebe, dobili smo četiri mašine za šivanje a koje su za našu školu od višestrukog značaja. Izvođenje praktične nastave za krojače od sada će se odvijati u prostorijama naše škole, što će doprinijeti i samom kvalitetu nastave, a ujedno učenici neće ovisiti od uvjeta koje nam privredni subjekti postavljaju. Nadamo se da ovakav gest kompanije Alma Ras neće ostati usamljen te da će njihov primjer slijediti i ostali, u skladu s vlastitim mogućnostima, kako bismo, zajedničkim snagama, mlade ljude osposobili za tržišta rada. Shodno svemu navedenom, u ime roditelja, učenika i radnika Srednje škole Drvar, zahvaljujemo im se na velikodušnosti i humanosti", riječi su Dijane Vještica Karanović, direktorice ove škole.

"Pandemija koja je pogodila cijeli svijet, naučila nas je da se prilagođavamo novim okolnostima  ali i da postanemo senzibilniji jedni prema drugima. Sretni smo jer smo imali mogućnost donirati mašine koje će napraviti dodatni iskorak u obrazovanju i doprinijeti kvalitetnijoj implementaciji nastave učenika Srednje škole Drvar. Ovu priliku bih iskoristila i ispred kompanije učenicima poželjela uspješnu i sretnu školsku godinu, kao i svim budućim naraštajima", riječi su Mervane Muhović, PR-a kompanije Alma Ras.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Euro-Express d.o.o.
Povezani članci

1

2

Tagovi: