ZA VIŠE BRENDOVA KAVE 
Prihvaćena ponuda Atlantic grupe za preuzimanje srbijanskog Straussa
Manager 23 svibnja, 2023

Atlantic Grupa predala je obvezujuću ponudu za kupovinu kompanije Strauss Adriatic, a Strauss Grupa službeno ju je i prihvatila. Obvezujuća ponuda vrijedna je 40,5 milijuna eura. 

 

Za zaključenje transakcije potrebno je prethodno odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije u Republici Srbiji.

Obvezujuća ponuda temelji se na ukupnoj vrijednosti transakcije („enterprise value“) u iznosu od 40,5 milijuna eura, bez dugovanja i gotovine, te pretpostavljajući redovnu razinu normaliziranog neto radnog kapitala na dan zaključenja transakcije. 

Strauss je poznat po jakim brendovima kave na srbijanskom tržištu – Doncafe i C kafa, a koji bi se akvizicijom pridružili regionalnim liderima Grand kafi i Barcaffeu. Uz poznate brendove, Atlantic bi preuzeo i moderan proizvodni pogon u industrijskoj zoni Šimanovci kraj Beograda te 220 zaposlenih.

Atlantic Grupa namjerava značajno ulagati u razvoj poslovanja s kavom, kako u proizvodnju i razvoj tehnologije tako i brendova, njihovog proizvodnog portfelja i komunikacije, u maloprodajnom i u HoReCa segmentu. Razvoj ključnih proizvodnih kategorija (kave, čokolade te slatkog i slanog snacka, delikatesnih namaza i bezalkoholnih pića), organski i akvizicijama snažnih brendova u tim kategorijama, temelj su strategije razvoja kompanije. 

 

Manager.ba

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje