GRANTOVI
Poziv za prijavu projekata: Alma Ras dodjeljuje grantove za društveno korisne eko projekte
manager.ba/akta.ba BiH 13 travnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Cilj ovog projekta jeste dodjela sredstava za financiranje EKO projekta kao društveno korisnog projekta, u okviru kojeg će biti dodijeljena tri granta u vidu bespovratne financijske podrške u iznosima od 5.000 KM. 

 

Svjesni činjenice da je kvaliteta okoliša ključna za zdravlje svih nas, odnosno naš odnos prema njoj, Alma Ras odlučila je pokrenuti eko projekt koji će imati pozitivan učinak na kompletnu društvenu zajednicu.

Ova kompanija podržat će udruženje koje ima društveno korisnu ideju, te onaj projekt koji odabere, u potpunosti će financirati.

Prednost će imati ona udruženja čije ideje budu održive i s dugoročnijim pozitivnim efektima.

"Pozivaju se sve zainteresirane organizacije/udruženja da prijave svoje projekte, a rok za prijavu je do 10. svibnja/maja, 2021. godine.  Formular možete pronaći ovdje ili na Alma Ras web stranici, a ispunjene prijave pošaljite na email adresu: [email protected] na kojoj također možete dobiti informacije koje su vam potrebne za prijavu", priopćili su iz ove kompanije.

Cilj ovog projekta jeste dodjela sredstava za financiranje EKO projekta kao društveno korisnog projekta, u okviru kojeg će biti dodijeljena tri granta u vidu bespovratne financijske podrške u iznosima od 5.000 KM. 

"Grantovi će biti dodjeljeni za najbolje ocijenjene poslovne ideje. Ukoliko komisija procjeni da je projekat kvalitetan i da su potrebna veća sredstva od predviđenih može se donijeti odluka da se sredstva za dva projekta objedine u jedan", navode iz kompanije.

Inače, Alma Ras je kompanija koja svoje poslovanje nastoji uskladiti sa zaštitom okoliša. Početkom prošle godine povukla je sve plastične vrećice iz svojih poslovnica, odnosno zamijenila ih s biorazgradivim i na taj način dala doprinos očuvanju životne sredine.  

Pokrenut je i projekt razdvajanja i reciklaže, te pravilnog odlaganja otpada u sektoru proizvodnje. Na određenim lokacijama osigurani su prostori s adekvatnim spremnicima za odlaganje najlona, papira, plastike, kartona kao i kontejneri za odlaganje elektro materijala.

U sljedećem periodu ovaj projekt će se implementirati i u ostalim gradovima gdje se nalaze pogoni kompanije. 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet