JAVNI POZIV
Povezivanje Mostara sa velikim evropskim gradovima uvođenjem novih letova do Zagreba
manager.ba/eKapija.com BiH 14 ožujka, 2023

Aerodrom Mostar je raspisao javni poziv za obavljanje usluga međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Mostar - Zagreb - Mostar, a gradonačelnik Mario Kordić u toj liniji vidi i povezivanje Mostara sa velikim evropskim gradovima.

 

Gradonačelnik Kordić je najavio kako će se Mostar od maja, zračnom linijom preko Zagreba, povezati s velikim europskim gradovima poput Frankfurta, Kopenhagena, Beča, Amsterdama, Pariza, Minhena, Ciriha i Londona, a kako je Feni pojasnio kroz Javni poziv se traži da letovi budu minimalno tri puta sedmično, od čega bi najmanje dva leta bila u jutarnjim satima, kako bi putnici iz Mostara mogli uhvatiti konekcijske letove za dalje destinacije.

Kordić smatra da su ovoga puta izabrali dobar model jer bi na ovaj način Mostar bio povezan sa svim značajnim aerodromima u Evropi tri puta sedmično.

Ako bude sreće da nam se javi neka od nacionalnih kompanija, to bi značilo da smo povezani sa svim glavnim aerodromima. U razmišljanjima o niskobudžetnim kompanijama, vidjeli smo da oni uglavnom lete prema manjim aerodromima koji često nisu niti blizu destinacija u koje želimo ići. Naravno, prednost je da imate jeftine karte, međutim dolijećete na aerodrom koji je stotinjak kilometara daleko od prve, ozbiljnije destinacije u koju biste željeli letjeti - naglasio je mostarski gradonačelnik.

Kako se navodi u javnom pozivu detaljna dokumentacija se može preuzeti kod J.P. Međunarodne Zračne luke - aerodroma Mostar d.o.o. Mostar slanjem zahtjeva potpisanog od ovlaštene osobe potencijalnog ponuđača za preuzimanje elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected].

Rok za zaprimanje ponuda je 21.03.2023. godine do 10:00 sati.

 

- eKapija.com/manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijentice - Revizijsko operativno liječenje kralježnice