KOMPANIJE
Potpisani ugovori s IT kompanijama koje će otvoriti 32 nova radna mjesta
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 23 studenog, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Kroz ovaj program šest kompanija s kojima smo potpisali ugovore otvorit će trideset i dva nova radna mjesta, kao i provesti neophodnu edukaciju kadrova za ta radna mjesta.

 

Potpisani su ugovori sa šest kompanija iz oblasti IT industrije kojima su regulirani prava i obaveze između Ministarstva privrede KS i korisnika sredstava na koja su ostvarili pravo po osnovu Programa “Poticaj za unaprjeđenje IT poduzetništva u svrhu zapošljavanja”.

Kroz ovaj program šest kompanija s kojima smo potpisali ugovore otvorit će trideset i dva nova radna mjesta, kao i provesti neophodnu edukaciju kadrova za ta radna mjesta. Za ovu svrhu Ministarstvo privrede isplatilo je kompanijama nešto više od 300.000 KM.

Nismo bili zadovoljni prolaskom poslovnih subjekata na javnim pozivima iz Programa razvoja male privrede, posebno iz oblasti IT industrije i zato smo raspisali dodatni javni poziv kako bi se svi oni koji nisu prošli prvi put ponovo prijavili. Naravno, nadamo se da će se prijaviti i kompanije koje su propustile priliku da se prvi put prijave i ostvare pravo na ova poticajna sredstva, kazao je ministar privrede KS Adnan Delić.

Kompanije koje su ostvarile pravo na poticaj u narednom periodu radit će na obuci i zapošljavanju novih kadrova. Tako će Authority Partners d.o.o. Sarajevo educirati i zaposliti sedam novih radnika, dok će Icenet d.o.o. Sarajevo, Atlantbh d.o.o. Sarajevo, Klika.ba d.o.o. Sarajevo, PROPS d.o.o. Sarajevo i Tech 387 educirati i zaposliti po pet novih radnika. 

Amina Karić, direktorica Authority Partnersa istakla je da je raduje što su Ministarstvo privrede i Vlada KS prepoznali rad i zalaganje IT kompanija koje već godinama rade na projektima edukacije i zapošljavanja mladih IT inženjera, odnosno od 2014. godine, kako je kazala, rade na projektima educiranja jer nam trebaju kadrovi i kroz naše edukacije prošlo je više od 400 stotine ljudi koji sada imaju uspješne karijere, neki u našoj kompaniji, a neki u drugim kompanijama i u zemlji i u inozemstvu.

Njeno mišljenje dijele i predstavnici drugih kompanija koji su također istakli da je ovo priznanje i prepoznavanje rada od institucija vjetar u leđa i poticaj da se s ovim projektima nastavi i u budućnosti.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: