PROJEKTI
Potpisana suradnja između HOLDINE, Energopetrola i USAID Turizam projekta u BiH
manager.ba/akta.ba BiH 28 rujna, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

HOLDINA, Energopetrol i USAID Turizam projekt surađivat će na edukaciji osoblja na Fresh Corner lokacijama s ciljem zaštite i promicanja zdravlja zaposlenih, njihovih obitelji i kupaca u doba pandemije COVID-19. Suradnja će rezultirati dodatnim unapređenjem već ranije usvojenih dobrih praksi i prepoznatljivih visokih standarda u ugostiteljstvu te kvaliteta usluge koju kupcima nudi Fresh Corner koncept. 

 

U ponedjeljak, 27. rujna/septembra u Sarajevu, HOLDINA, Energopetrol i USAID Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini potpisali su Zajednički plan implementacije treninga uposlenika na Fresh Corner lokacijama u skladu sa Smjernicama i protokolima za zdravstvenu zaštitu od COVID-19 u turizmu, u svrhu dobivanja globalno prepoznatljive oznake „Safe Travel Stamp“ za Fresh Corner lokacije širom Bosne i Hercegovine. 

HOLDINA, Energopetrol i USAID Turizam projekt surađivat će na edukaciji osoblja na Fresh Corner lokacijama s ciljem zaštite i promicanja zdravlja zaposlenih, njihovih obitelji i kupaca u doba pandemije COVID-19. Suradnja će rezultirati dodatnim unapređenjem već ranije usvojenih dobrih praksi i prepoznatljivih visokih standarda u ugostiteljstvu te kvaliteta usluge koju kupcima nudi Fresh Corner koncept. 

"Veliko nam je zadovoljstvo ostvariti partnerstvo s USAID Turizam projektom te surađivati na implementaciji najbolje međunarodne prakse za zaštitu od COVID-19 u ugostiteljstvu na Fresh Corner lokacijama u sklopu prodajnih mjesta Ine i Energopetrola. Izuzetno smo sretni što smo prepoznati kao važni sudionici turističke ponude Bosne i Hercegovine, te da ćemo prvi u industriji postati nositelji međunarodno priznate oznake „Safe Travels Stamp“ uz koju će Fresh Corner koncept biti dodatno prepoznatljiv i kao sigurna destinacija za sve naše putnike, posjetitelje iz zemlje ali i inozemstva", izjavio je Slavko Sić, direktor i predsjednik Uprave HOLDINE i Energopetrola. 

Zahvaljujući podršci USAID Turizam projekta te razvijenim smjernicama za poslovanje u turizmu za vrijeme pandemije, Bosna i Hercegovina nositelj je „Safe Travels Stamp“ certifikata izdatog od strane Svjetskog vijeća za putovanja  i turizam. S ciljem podizanja kapaciteta turizma za vrijeme pandemije te usvajanja smjernica i protokola za zdravstvenu zaštitu od COVID-19 od strane uposlenika turističke industrije, USAID Turizam projekt razvio je online platformu za edukaciju Turizam Academy putem koje će se u narednom periodu educirati i uposlenici Fresh Cornera. 

"Drago nam je da je USAID Turizam uspostavio partnerstvo s kompanijama HOLDINA i Energopetrol s ciljem zaštite zaposlenika, njihovih porodica i kupaca od rizika koje nosi COVID-19 na svim Fresh Corner lokacijama na INA i Energopetrol benzinskim stanicama. USAID Turizam uložio je velike napore kako bi osigurao usvajanje COVID protokola od strane institucija u Bosni i Hercegovini, a Agencija za sigurnost hrane BiH je odobrila obuke o rukovanju hranom razvijene na temelju COVID protokola. Usvajanje ovih protokola omogućilo je dodjeljivanje međunarodno priznate oznake Safe Travels, koju je Bosni i Hercegovini izdalo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam. Uvođenje tečajeva Turizam Academy u program razvoja ljudskih resursa u kompanijama HOLDINA i Energopetrol pokazuje da ove kompanije dijele našu predanost i želju da Bosna i Hercegovina usvoji globalne standarde u turističkom lancu vrijednosti, ali nam i pokazuje da se nalazimo na dobrom putu da poboljšamo konkurentnost Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije. HOLDINA i Energopetrol također igraju ključnu ulogu u stvaranju slike Bosne i Hercegovine kao sigurne destinacije za putovanja, što je značajno za privlačenje novih posjetitelja iz regiona u postpandemijskom period", istakao je Karl Wurster, direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH.

Fresh Corner u Bosni i Hercegovini dostupan je na mreži INA i Energopetrol prodajnih mjesta te kupcima nudi vrhunsko iskustvo vrijedno pauze po konceptu koji ide u korak s najsuvremenijim trendovima ponude dodatne vrijednosti na benzinskim stanicama. 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo