PODUZETNICE
Pomoć ženskom poduzetništvu
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 20 studenog, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Cilj projekta je osnaživanje i podrška poduzetnicama pogođenim koronavirusom u izradi i implementaciji novog – online načina poslovanja i edukacija u samostalnom upravljanju istim.

 

Privredna komora FBiH upriličila je u četvrtak konferenciju za medije u cilju predstavljanja projekta “Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja”, čime je ujedno simbolično  obilježen i 19. studeni/novembar – Međunarodni dan poduzetnica.

Projekt “Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja” implementira Privredna komora FBiH u suradnji s Gender Centrom FBiH.

Cilj projekta je osnaživanje i podrška poduzetnicama pogođenim koronavirusom u izradi i implementaciji novog – online načina poslovanja i edukacija u samostalnom upravljanju istim.

Prelazak na online poslovanje nameće se kao neminovnost za sve privredne subjekte, jer ublažava posljedice i omogućava nastavak poslovanja online putem.

Kao najugroženiju skupinu privrednih subjekata u implementaciji online poslovanja Privredna komora FBiH prepoznala je poduzetnice, te im se realizacijom ovog projekta pod pokroviteljstvom Gender centra FBiH želi pružiti podrška u implementaciji online poslovanja i osamostaljivanju.

Izrada online alata poduzetnicama pogođenim koronavirusom u okviru ovog projekta podrazumijeva edukaciju o vođenju alata za online poslovanje, te izradu web stranice, web shopa i društvenih mreža prilagođenih računarskoj i mobilnoj verziji.

Prisutnim su se obratili  Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH, gđa Lejla Hodović ispred Gender centra FBiH, te predstavnice kompanija na čijem čelu ili u vodećim upravljačkim strukturama su žene.

– Privredna komora FBiH je u okviru svakodnevnih aktivnosti kontinuirano težila ka promociji, edukaciji i većoj zastupljenosti žena u svim sektorima. Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa dodatni je izazov za sve poduzetnice i žene u biznisu, a naročito u implementaciji novog, online načina poslovanja, što su nam ujedno i sugerirale naše članice, te smo tim povodom u suradnji s Gender centrom FBiH inicirali realizaciju ovog projekta. Današnjim simboličnim predstavljanjem projekta  “Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja” želimo obilježiti i Međunarodni dan poduzetnica, uz poruku da svaka kriza, pa i ova je prilika, za podršku i ohrabrivanje većeg broja žena u poduzetničke i menadžerske vode, gdje ćemo mi u Privrednoj komori FBiH u predstojećem periodu nastaviti još intenzivnije aktivnosti koje imaju svojstven cilj – veći broj poduzetnica i žena na upravljačkim pozicijama – istaknuo je Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH.

Povezani članci

1