920 MILIJUNA EURA
Počela realizacija ogromnog turističkog projekta u blizini Hercegovine
Manager Regija 11 srpnja, 2024

Jedan od najambicioznijih turističkih pothvata u regiji, procijenjene vrijednosti 920 milijuna eura, projekt Tri sestrice - Hrvatski san, gradi se u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom kod mjesta Doli u Županiji dubrovačko-neretvanskoj. 

 

Nadavno objavljena fotografija Luke Modrića i Matea Kovačića u mjestu Doli s poduzetnikom Vicencom Blagaićem, privukla je pozornost javnosti i potakla nagađanja o njihovu potencijalnom ulaganju u projekt luksuznog resorta Dubrovnik 3 sestrice - Hrvatski san.

Blagaić je projekt pokrenuo prije 17 godina, počevši s otkupom zemljišta od privatnih vlasnika. Sredinom lipnja ove godine objavio je kako konačno kreće s investicijom, a na satelitskim snimcima Google mapsa mogu se vidjeti obrisi gradnje. 

 

Obrisi gradnje vidljivi na Googlemapsu

 

Nestvarne brojke

Projekt Dubrovnik 3 sestrice - Hrvatski san planiran je na ukupnoj površini od oko 260 ha, od čega je 40 hektara planirano za luksuzni turistički resort s hotelima, turističkim centrom i dodatnim objektima. 

Planirana je izgradnja 7 hotela s 400 smještajnih jedinica i čak 500 apartmana, 220 vila, sportski sadržaji, marina za mega jahte do 400 vezova, golf teren s 27 rupa, dućani, restorani, barovi, muzeji i galerije... Čak 40% građevinske parcele bit će uređeno kao parkovi i prirodne zelene površine.

U drugoj fazi projekta planirana je i izgradnja manje zračne luke.


Starteška lokacija

Lokacija 3 sestrice nije slučajno odabrana. Nalazi se između Stona i Dubrovnika, u neposrednoj blizini Neuma i doline Neretve, tek nekoliko kilometara od granice s Bosnom i Hercegovinom, uz sadašnju magistralnu cestu i brzu cestu preko Pelješca do Pelješkog mosta. 


Manager.ba
 

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!