PROJEKTI
Počela priprema terena za uređenje prostorne cjeline "Pecara 2"
manager.ba/akta.ba BiH 02 studenog, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Na dijelu prostorne cjeline Pecara 2 kompanija "Bingo" će graditi stambene i poslovne objekte, a prije početka gradnje planirano je uklanjanje deset glavnih objekata, kao i tri pomoćna objekta. 

 

Počela je priprema terena za novu investiciju kompanije "Bingo" u Tuzli, piše portal Tuzlarije.net.

Na dijelu prostorne cjeline Pecara 2 kompanija "Bingo" će graditi stambene i poslovne objekte, a prije početka gradnje planirano je uklanjanje deset glavnih objekata, kao i tri pomoćna objekta. 

Prije dvije godine Kolegij gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, prihvatio je Nacrt Regulativnog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli i Nacrt Odluke o provođenju Regulativnog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli, koji su upućeni Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje, na kojem su i usvojeni.

Prije početka gradnje predviđeno je uklanjanje deset glavnih objekata, kao i tri pomoćna objekta i to:

- Poslovni objekti (u funkciji servisiranja vozila – poduzeća "Tuzla remont")
- Poslovni objekt "Euroherc"
- Poslovni objekt "Tehnički pregled", označen brojem 2 će biti uklonjen, a u sklopu prizemne etaže lamela A1 i A2 bit će izgrađen zamjenski prostor – tehničko kontrolna stanica za putničke automobile.

Kako je izvijestio portal Tuzlarije, priprema terena i uklanjanje objekata počeli su početkom mjeseca listopada/oktobra. 

 

Treba naglasiti da će na naznačenom prostoru MZ "Brčanska Malta" stambene i poslovne objekte graditi kompanija Bingo.

Na 2,63 hektara zemljišta u planu je da se izgrade dva stambeno poslovna bloka s oko 250 stanova.

Nakon održane javne rasprave, prihvaćene su primjedbe u pogledu horizontalnih gabarita pojedinih objekata koji su planirani da se grade na tom području.

Zemljište na kojem se gradi pola je u privatnom pola u državnom vlasništvu, a jedini investitor koji se javio je kompanija Bingo.

Tagovi:
Povezani članci

1

2