INVESTICIJA OD 48 MILIJUNA EURA
Počela gradnja logističko - distributivnog centra Podravke 
Manager Regija 29 ožujka, 2023

Počeli su radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra (LDC) u poslovnoj zoni Danica u Koprivnici. 

 

Najveća je to investicija u sklopu Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. godine vrijedna 48 milijuna eura. 

"Logističko-distributivni centar gradi se na površini veličine tri nogometna igrališta. Ovo je najveća planirana investicija u okviru investicijskog ciklusa Grupe Podravka koji je započeo još sredinom 2021. godine. Realizacijom investicije razinu usluge prema kupcima podići ćemo na još višu razinu, a radnicima koji rade u logistici i skladištu značajno olakšati posao. Iznimno je važno što ćemo značajno smanjiti potrebe za internim transportom te tako pridonijeti smanjenju emisije CO2. Skladišne lokacije u Koprivnici i okolici sada će se konsolidirati u jednu", istaknula je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke prenosi Poslovni dnevnik.

Početkom radova na izgradnji LDC-a nastavlja se realizacija projekta optimizacije logističkih procesa koji je pokrenut sredinom 2021. nakon detaljno provedenih analiza u lancu opskrbe i utvrđenih mjera za unaprjeđenje navedenih procesa. Završetak radova očekuje se krajem 2024.

"Projekt izgradnje obuhvatit će potpuno automatizirano visokoregalno skladište, ekspedit, administrativnu zgradu te prometnice sa svom potrebnom infrastrukturom. Ukupni kapacitet LDC-a bit će gotovo 62 tisuće paletnih mjesta u različitim temperaturnim režimima, a u skoroj budućnosti planirano je i spajanje s glavnim izvoznim skladištem koje je udaljeno svega nekoliko metara", rekao je Tomislav Đuranek, Podravkin voditelj projekta.

Odabrana lokacija LDC-a nalazi se u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica i omogućava povezanost s postojećim izvoznim skladištem. Realizacijom ovog projekta konsolidirat će se veći broj trenutačnih skladišnih prostora koji se koriste za skladištenje gotovih proizvoda, sirovina i ambalaže, a koji se nalaze na osam različitih lokacija.

Logističko-distributivni centar zadovoljit će očekivane potrebe za skladišnim prostorom na tržištu Hrvatske u sljedećih deset godina. Također, ako će biti potrebe, u budućnosti se može i proširiti, a predviđena je i instalacija solarnih panela na krovove.


Poslovni Dnevnik / Manager.ba

 

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje