PROJEKTI
Počela gradnja kolosalnog mosta u Hercegovini
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 13 studenog, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Krajem rujna/septembra počela je i službeno gradnja kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru Vc, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara.

 

Most Počitelj najduži je most na Koridoru 5c, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja koštat će više od 65 milijuna maraka.

Državna firma „Autoceste FBiH” dodijelila je ljetos posao gradnje mosta kineskoj kompaniji “,Synohydro Power China”.

Ova firma gradit će most, a “China State Construction Engeering Company” dobila je posao gradnje dionice Počitelj - Zvirović, ceste s obje strane mosta i čvora Počitelj.

Na gradnju ove dionice autoputa i mosta čeka se već pet godina, a gradnju dionice financira Europska investicijska banka (EIB).

 

 

Strojevi i bageri već su započeli s rasklanjanjem terena, s obzirom na to da je gradnja mosta predviđena na desnoj obali.

Ovu informaciju potvrdio je za „Dnevni avaz” i Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH”.

Kako je pojasnio, firma „China State Construction Engeering Company” već je napravila i deset kilometara pristupnog puta, a sljedećeg tjedna počet će s gradnjom tunela.

– Mi smo svoj posao uradili. Izvođače smo uveli na gradilište i za sada se užurbano radi, prije svega, na pristupnoj cesti, a već je otvoren i ulaz do portala tunela – kaže Terzić.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb