KOMPANIJE
Pladis ojačava svoj biznis u BiH sa novim distributerskim partnerstvom
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 06 ožujka, 2018

Pladis je potpisao ugovor sa novim distribucijskim kompanijama, jednim od vodećih na tržištu Bosne i Hercegovine, Dara i Planet. Dara i Planet će distribuirati pladis brendove na tržište od marta 2018. godine.

Novi biznis model uključuje relansiranje Ülker proizvoda kao i lansiranje novog branda McVitie’s. Pladis će nastaviti sa rastom svog biznisa u kategoriji slanih i slatkih grickalica u Bosni i Hercegovini i to širenjem svog portfolija sa proizvodima koji odgovaraju lokalnim okusima.

Novo partnerstvo objavljeno je na prodajnoj konferenciji koja je održana  u Sarajevu, 03.03.2018. godine.

“Bosna i Hercegovina je vrlo važno tržište za naše istočnoeuropske poslove i mi ćemo nastaviti ulagati u ovo tržište na dugoročnoj osnovi. Bili smo prisutni na tržištu s odabranim proizvodima kompanije Ülker i sa ovim novim poslovnim modelom našim potrošačima ćemo ponuditi širi portfolio proizvoda, ali ćemo i predstaviti i druge jedinstvene proizvode i brendove iz ostatka pladis asortimana, uključujući vodeće kekse marke McVitie's“, rekao je Sinan Tav, direktor Pladisa za regiju Istočne Europe i Rusije.

“Izuzetno nam je drago objaviti zaključenje novog distribucijskog ugovora. Ovaj ugovor potvrđuje našu odlučnost u daljem širenju i jačanju distribucijskog poslovanja u kategoriji hrane, posebno impulsnih proizvoda. Posebno nam je drago da nas je pladis kao svjetski poznata multinacionalna korporacija prepoznala kao strateškog partnera, gdje imamo odlične preduslove za uspješnu saradnju i ostvarenje dugoročnih ciljeva”, rekao je Muhamed Avdukić, izvršni direktor.

O Pladisu

Pladis je globalna kompanija u kategoriji konditorskih proizvoda i dom mnogim svjetski popularnim proizvodima, uključujući McVitie’s, Ülker i Godiva Chocolatier.

S poslovanjem smo počeli 2016., a ponosni smo  na preko 300 godina iskustva u pekarstvu i proizvodnji konditorskih proizvoda, kao i dosegom od 4 milijarde potrošača širom svijeta.

Naša snaga je 26.000 radnika u 34 fabrike u 13 zemalja i izvoz u preko 130 različitih zemalja svijeta.

Jedna smo od najbrže rastućih kompanija u našem sektoru gdje dosežemo 4 milijarde potrošača širom svijeta koji konzumiraju naše proizvode, radimo svaki dan na uspješnom pozicioniranju Pladisa za dugoročni rast kao industrijskog lidera. Naša porodična kompanija je odgovorna za biznis i plasiranje najkvalitetnijih proizvoda i usluga.

Strastveni smo u saradnji i stvaranju, koristeći se uvidom u želje potrošača i trendove kako bismo ispunili naše obećanje: „Da donesemo sreću svijetu sa svakim zalogajem“. Ovo, u kombinaciji sa našom brzinom na tržištu, nas izdvaja od ostalih.

O Planetu

Planet je jedna od  vodećih distribucijskih kompanija robe široke potrošnje u Bosni i Hercegovini. Prisutna je u 5 sektora: lična i kućna higijena, hrana, piće, te moda i ljepota kao kategorija neprehrambenih proizvoda. Naši strateški partneri su L'Oréal, Reckitt Benckiser, Red Bull, Bolton Alimentari, Vileda, Teekanne, Danone, Pompea, FS Brands, Bonduelle, Doğuş Çay, Branck Caffe, Kuća Prirode.

Kompanija ima 175 zaposlenih, 5 logističkih skladišta, 100 različitih vozila, posluje sa 4,000 kupaca  i dostavlja robu u 6000 trgovina kroz razne distribucijske kanale.

Planet je prisutan na tržištu BiH od 1997. godine i poslovno sarađuje sa većinom Principala 15 i više godina.

O Dari

Dara je jedna od vodećih distribucijskih kompanija robe široke potrošnje u Bosni i Hercegovini.

Ima izgrađenu logističku infrastrukturu u 3 logistička režima; ambijent, ohlađeno i smrznuto.

Prisutni na tržištu kroz poznate Principale: Unilever, Alkaloid, Bolton Manitoba, Carlsberg, Fruvita, DolceCaffe, Spectrum Brands, Algida, Aviko, Bonduelle, Pasta Zara i Jami.

Kompanija ima 185 zaposlenih, 5 logističkih skladišta, 120 različitih vozila, posluje sa 4,000 kupaca  i dostavlja robu u 6000 trgovina kroz razne distribucijske kanale.

Dara je prisutna na tržištu 20 godina od kada je kompanija počela poslovnu saradnju sa Unileverom a kasnije i sa ostalim Principalima.

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo