PROTEKTIRANE KAMIONSKE GUME
PGL Protect se predstavio na najvećem europskom sajmu i najavio otvaranje najvećeg proizvodnog objekta
Manager BiH 09 lipnja, 2024


Kompanija je fazi izgradnje proizvodnog objekta sa najvećim kapacitetom u ovom dijelu Europe.  


PGL Protect svakodnevno prati inovacije u oblasti protektiranja te je u fazi izgradnja proizvodnog objekta sa najvećim kapacitetom u ovom dijelu Europe, projektovani kapacitet će biti 40.000 komada protektiranih kamionskih guma što će također predstavljati i jednu od najvećih tvornica ovog tipa u Europi.
Kompanija PGL Protect iz Lukavca se još jednom sjajno predstavila na najvećem europskom sajmu guma u Kelnu koji je održan ovog tjedna.

Uz navjeće svjetske proizvođače bila je čast vidjeti i kompaniju iz Bosne i Hercegovine kao već stalnog izlagača na najvećoj europskoj sceni.

PGL Protect je regionalni lider u proizvodnji protektiranih kamionskih guma i već nekoliko godina najveći izvoznik protektiranih guma za europsko tržište sa područja Balkana.

Sa protektiranom kamionskom pogonskom gumom koja prelazi preko 250.000 km osvojio je povjerenje brojnih špediterski flota iz naše države ali i Europe, te je ova guma bestseller još od 2020 godine.

Direktor prodaje PGL Protecta Adnan Tokić je istakao važnost orijentacije na europsko tržište.

– Naša odluka da svoj fokus prebacimo na tržište zapadne Europe se pokazao kao pravi put jer potražnja za našim protektiranim gumama svakodnevno raste zbog vrijednosti koje predstavljaju naši proizvodi. To je prije svega ekološki usmjeren proizvod koji pruža iste a ponekad i bolje perfomanse nego gume premium klase ali je značajno niže cijene što velikim flotama predstavlja značajnu uštedu glavnih troškova – naglasio je.

Na najvećoj svjetskoj pozornici guma proizvodi iz  Bosne i Hercegovine su izazvali veliko interesovanje kako predstavnika distributera tako i predstavnika najvećih logističkih kompanija sa područja zapadne Europe. Također održano je nekoliko panel diskusija o važnosti protektiranja i budućnosti ovog sektora za koji je istaknuto da je neophodan za održivost gumarske industrije.

– Naše gume već nekoliko godina uspješno izvozimo na tržišta Austrije, Njemačke, Danske i Luksemburga te nas raduje posjećenost iz svih dijelova Europe, ali i svijeta jer se otvaraju nove velike mogućnosti za unapređenje našeg poslovanja i otvaranja prema novim tržištima – istakao je Tokić.

 

Fokus.ba/ Manager.ba

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!