POSLOVNI SAVJETI
Pet stvari koje uspješne žene rade nakon posla
Manager.ba/elle.hr 08 ožujka, 2018

Kad imate zahtjevan posao i odlučni ste da postanete uspješni, teško je napustiti posao na poslu i uživati u slobodnom vremenu kod kuće.

Sjajno je dati sve od sebe za karijeru, ali je također vrlo važno imati i život izvan posla. Tajna uspjeha je da pronađete ravnotežu. Kako biste odvojili privatni od poslovnog života, donosimo vam pet savjeta što raditi nakon posla:

1. Ostavite posao na vrijeme

Sheryl Sandberg, glavnoj operativnoj direktorici tvrtke Facebook i osnivačici tvrtke Leanin.org trebalo je neko vrijeme da prestane osjećati krivnju zbog napuštanja posla i dolaska kući do 18.00 sati. Vrijeme s obitelji bilo joj je od iznimne važnosti tako da nije mogla napraviti kompromis. Morala je biti kod kuće i objedovati sa svojom obitelji, a nakon toga je obavljala posao. O savjetima kako postati uspješan, Sheryl govori u svojoj knjizi “Lean In”, koju morate pročitati ako želite uravnotežiti svoj život.

2. Odmorite svoju glavu

Ellen DeGeneres, Jennifer Aniston i Talita Ferreira (predsjednica uprave BMW-a) zaklinju se u meditaciju u večernjim satima i ujutro. “Sa samo dvadeset minuta dnevno možete primijetiti razliku! Kad sam lijena i ne meditiram, kroz dan to osjetim”, kaže Jennifer. Sve ove žene imaju ubrzan životni stil života, a meditacija može pomoći da se opustite i odmorite glavu od briga.

3. Prestanite pričati o poslu

Najuspješnije žene znaju važnost druženja i nepričanja o poslu. I Sheryl Sandberg i Arianna Huffington odlučile su da ne pričaju o poslu kod kuće i zabranile su sve pametne zaslone u svojim spavaćim sobama. Izlasci možda nisu nešto što radite svaki dan, ali se i dalje možete družiti na druge načine.

4. Napunite baterije

Svaka uspješna žena uzima vremena za osvježavanje i punjenje baterija. I to biste trebali raditi svaki dan. Radite na sebi, zbog sebe. Svakodnevno činite ono što vas opušta i čini da se dobro osjećate. To vrijeme koje iskoristite za sebe omogućit će vam da razmislite o proteklom danu i postavite si ciljeve za sutra. Gwyneth Paltrow se svake večeri opušta u kupki s Epsom soli.

5. Prioritizirajte spavanje

Američka spisateljica i politička komentatorica Arianna Huffington spavanje stavlja na vrh prioriteta jer joj dovoljno sna osigurava da se može ispravno usredotočiti na idući dan i da ne bude uzrujana. Također, dovoljno sna smanjuje stres i povećava kreativnost.

Povezani članci

1

2

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce