NOVOSTI
Pčelarstvo novi hit među mladima u BiH
Manager.ba/bljesak.info BiH 05 travnja, 2019
Izvor fotografije:
bljesak.info

Priča o firmi “Dobrilović Medoprom” u Derventi počela je kao hobi koji je prerastao u obiteljski biznis.

Danas firma ima šest zaposlenih radnika, te brojne suradnike i pčelare koje podržava u lokalnoj zajednici.

''Više od dva desetljeća od osnivanja, danas predstavljamo regionalnog lidera u oblasti pčelarstva. Ponosni smo što sa pčelarima kooperantima njegujemo i promoviramo prirodne proizvode koji se odlikuju sa visokim kvalitetom. Uspjeli smo podići razinu rada, te se danas bavimo proizvodnjom i distribucijom meda i ostalih pčelinjih proizvoda na pčelinjacima sa više od 300 pčelinjih zajednica. Posjedujemo najsuvremeniju opremu za procesuiranje i pakovanje meda u standardnu ambalažu, te posebna pakovanja za hotele, restorane i kafiće'', izjavio je menadžer ove firme Saša Dobrilović. 

Firma je otišla korak dalje, te se bavi proizvodnjom i prodajom repromaterijala i opreme za pčelarstvo, a posjeduju liniju za izradu satnih osnova, liniju za proizvodnju hrane za pčele, kao i proizvodnju rojeva i selekcionih matica.

Posebno ističu važnost suradnje i podrške USAID/Sweden FARMA II sektoru pčelarstva u Bosni i Hercegovini.

''Suradnja za USAID/Sweden FARMA II fokusirana je na razvoj kapaciteta za proizvodnju meda u sjevernom dijelu BiH. Podizanje više od dvadeset pčelinjaka za mlade ljude, nabavka automatskih pakerica, uvođenje HACCP standarda, opremanje proizvodnog prostora samo su neke od aktivnosti koje smo implementirali zajedno sa USAID/Sweden FARMA II. Naš motiv jeste kvaliteta, a vizija je grupiranje velikog broja pčelara i organiziranje proizvodnog lanca sa velikim količinama, sa kojima možemo biti konkurentni na EU tržištu. I konačno, šaljemo važnu poruku uključivanjem mladih ljudi u cijeli proces'', dodaje Dobrilović.

Mlađe generacije koje je "Dobrilović Medoprom" uključio u pčelarsku zajednicu kroz ove aktivnosti, danas šalju ohrabrujuću poruku iz Dervente, priopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta. 

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana