INVESTICIJE
OVO MORATE VIDJETI: EBRD predstavio Koridor 5C u videu od 360 stupnjeva
Manager.ba/akta.ba BiH 17 svibnja, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstavila je na svom službenom YouTube kanalu Koridor Vc kroz videoprilog od 360 stupnjeva u 5K rezoluciji. U videu je prikazan završeni dio autoputa A1 na Koridoru 5C, kao i značaj ove moderne prometnice za BiH, ali i regija u cijelosti.

Interaktivni video je zasad neviđen uvid u pojedinosti autoputa A1, u kojem su kroz spektakularne prizore predstavljene pojedinosti izgradnje ovog dijela autoputa.

Novinar EBRD-a kreće od Zeničke zaobilaznice, odnosno jednog od visokih vijadukata koji će nositi jedan od najzahtjevnijih dijelova autoputa. 

"Do sada ga prati 28 tunela i 108 mostova, a u narednim godinama bit će ih izgrađeno još. Put za more iz Sarajeva, koji danas traje 3,5 sata, iznosit će svega dva sata jednom kada se cesta završi", kaže vodič prezentacije.

U videoprilogu od 360 stupnjeva vidi se impozantna visina vijadukta zbog čega je ova cesta okarakterizirana kao najveći infrastrukturni projekt u povjesti ove zemlje.

"Koridor bit trebao povezati regiju koji neke zaista nevjerovatne prizore prirode, sa ostatakom Europe. Prvih 100 kilometara napravilo je 500 radnika, a mnogo će ih još pomoći da se završi"govori se u videu.

Ovaj Koridor promijenit će živote ljudi kada se u potpunosti izgradi, a trebao bi biti završen krajem narednog desetljeća i postat će kiralježnica ekonomije Bosne i Hercegovine.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce