IVAN KLARIĆ
Ovo je priča o mladiću koji nema ni 30, a zaradio je dovoljno za cijeli život
Manager.ba/index.hr BiH 11 veljače, 2019
Izvor fotografije:
Foto: Luka Šangulin/Index, Score Alarm

Ivan Klarić je kao mali maštao o tome da jednog dana bude poduzetnik i vodi vlastiti biznis. U tome je i uspio. Počevši od nule, u samo šest godina je, uz studentski posao, stvorio tehnološku firmu koju je nedavno akvizirala međunarodna korporacija.

Akvizicija Score Alarma predstavlja vjerojatno i jednu od najvećih akvizicija nekog software product startupa u Hrvatskoj, a količina novca koju je u toj prodaji Ivan zaradio, omogućila mu je da ne mora razmišljati o egzistenciji i da do kraja života može birati čime se želi baviti.

Oko Ivana i Score Alarma je posebno zanimljivo što se radi o “običnom dečku” koji se, iako na papiru nije imao nikakve predispozicije za svjetski uspjeh, na to nije puno obazirao i ganjao je svoje snove nikad ne sumnjajući da neće uspjeti.

Studirao je ekonomiju na Veleučilištu u Zaprešiću i u slobodno vrijeme pisao na blogu o AppStoreu, mobilnim aplikacijama i startupovima.

Uz studentski posao, u vremenu kada je životario s nekoliko stotina eura mjesečno, došao je na ideju o pokretanju vlastitog biznisa u IT sektoru i skupio prve inicijalne kontakte.

Ivan se nikad nije pretjerano volio eksponirati po medijima, osim koliko je bilo nužno, i nije pretjerano aktivan član hrvatske startup scene. Umjesto toga on šuti, radi i postiže rezultate.

Smatram da priču o Ivanu i njegovom Score Alarmu trebaju znati svi i iz nje, ako ništa drugo, naučiti samo jednu stvar – uspješan poduzetnik može postati bilo tko od nas samo ako vjeruje u to i ne boji se raditi.

Cijelu priču o ovom uspješnom, mladom poduzetniku pročitajte na ovom linku