SAVJETI
Ove 3 stvari milijunaši koji su sami zaradili novac nikada ne rade
manager.ba/biznis.telegraf.rs 29 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
biznis.telegraf.rs

Intervjuirajući više od 500 milijunaša i izučavajući njihove navike, Thomas Stanley otkrio je da je većina njih iznenađujuće štedljiva. Mnogi od njih ne bacaju novac na luksuzne stvari, već se trude da ga pametno ulažu.

 

Također, otkrio je da je među onima koji se tako ponašaju više od 80 posto je onih koji su novac sami zaradili, a nisu ga nasljedili, piše Biznis insider.

Ovo su njihove tri zajedničke navike.

 

1. Nemaju novčanik pun ekskluzivnih kreditnih kartica

Kada pomislite na životni stil milijunaša zamišljate veliki broj skupih kredinih kartica sa velikim limitima, ako i brojnim pogodnostima koje dobijaju samo najbogatiji.

Sudeći po Stanleyevom istraživanju, oni koji su sami zaradili novac ne toše na skupo održavanje kreditnih kartica, već koriste jeftinije varijante.

 

2. Ne kupuju preskupe poklone djeci

Milijunaši su uvek spremni izdvojiti novac na obrazovanje, kako za sebe, tako i za svoju djecu, ali mnogi znaju da kažu „dosta“ kada je u pitanju podrška koju daju svojoj odrasloj djeci.

Oni znaju da pretjerano darivanje djeci može štetiti, a nepisano je pravilo da što više dolara djeca dobiju, manje će sama stvoriti.

Oni djeci rijetko daju velike poklone, a najčešće im pomognu pri kupovini kuće.

 

3. Ne troše sate na vođenje svojih poslova

Istraživači su došli do zaključka da je posjedovanje dionica glavni deoposlovnih strategija većine milijunaša. Ali, većina ispitanika ih ne dira često, pa više od 40 posto njih nije trgovalo dionicama u protekloj godini, pa samim tim ne troše sate na vođenje svojih poslova.

Tagovi: