PROJEKTI
Ovako bi trebao izgledati Teniski park na Dobrinji
manager.ba/akta.ba BiH 30 lipnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Izmjenama RP predviđeno je da se “Tenis park Sarajevo” gradi na površini od 1,9 hektara, na prostoru mjesne zajednice “Dobrinja - B” točnije preko puta Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz XII transverzalu.

 

Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, na sjednici održanoj 25. lipnja/juna, usvojilo je Odluku za pristupanje izradi izmjena i dopuna Regulativnog plana “Dobrinja”- izgradnja “Tenis parka Sarajevo”.

Ovom Odlukom stvaraju se planske pretpostavke za izgradnju “Tenis parka Sarajevo” s otvorenim i zatvorenim, teniskim terenima, terenima za mini tenis, svlačionicama, prostorom za fitnes, trim stazom, učionicama i drugim pratećim sadržajima.

Predviđeno je da prijedlog regulativnog plana bude završen do kolovoza/augusta ove godine, a nakon upoznavanja građana s prijedlogom plana putem javne tribine, u septembru ove godine plan bi trebao biti dostavljen Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Izmjenama RP predviđeno je da se “Tenis park Sarajevo” gradi na površini od 1,9 hektara, na prostoru mjesne zajednice “Dobrinja - B” točnije preko puta Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz XII transverzalu.

S obzirom na to da Sarajevo nema prateću infrastrukturu za tenis, posebno za treniranje tijekom zime i održavanje teniskih turnira koji zahtijevaju cjelodnevni, ali i višednevni boravak, neophodno je izgraditi veliki teniski centar, koji bi zadovoljio sve svjetske propise i normative.

Prvi teniski centar ovakve vrste gradio bi se na Dobrinji, a koncipiran je tako da može odgovoriti potrebama najsuvremenijih trenažnih procesa, gdje se mogu organizirati turniri najvišeg svjetskog ranga.

Centar bi imao veliku salu za treninge, učionice za mlađi uzrast, restoran, smještajne kapacitete za igrače, pet otvorenih, tri teniska terena zatvorenog tipa, dva terena za mini tenis izgrađena po svjetskim normativima, prostor za dnevni boravak, salu za fitnes, restoran, bar i sl. Također, projektom su predviđene i prostorije (uredi) za rukovodstvo centra, tenis šop, kao i drugi sadržaji koji mogu zadovoljiti cjelodnevni boravak na terenu.

 

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb