SAVJETI
Ovaj trener izračunao je da s 5 minuta dnevno možete postati 30 posto bolji
Manager.ba/stratego.hr 28 lipnja, 2020
Izvor fotografije:
stratego.hr

Trener Max Shcank piše o zanimljivom načelu kojim možemo popraviti svoju tjelesnu formu u samo pet minuta dnevno.

 

Evo njegove logike:

Prosječna osoba tjedno vježba dva sata. Ako u svoju jutarnju rutinu doda pet minuta kretanja, dodala je novih 35 minuta tjedno. To znači da je skočila sa 120 minuta na 155 minuta vježbanja tjedno – porast od 30 posto.

Shank kaže: “Pitajte bilo koga tko se bavi financijama gdje možete dobiti zajamčenih 30 posto povrata na investiciju i smijat će vam se, jer to jednostavno nije moguće. Ali kad je o vašem zdravlju i formi riječ, moguće je.”

Čak i ako ste jedan od onih koji vježbaju tri sata tjedno, dodatnih pet minuta dnevno će vam donijeti porast od 20 posto. Tih pet minuta dnevno na godišnjoj razini daju trideset sati vježbanja.

Shank preporuča da se odrade odmah ujutro. Dovoljno je dobro razgibati sve zglobove i odraditi nekoliko zahtjevnijih pokreta, bilo da je riječ o jogi, plesu ili borilačkim vještinama. Ne mora biti fiksnog plana treninga, tvrdi Shank, dovoljno je da se krećete.

Da se ocjenjujete, kaže Shank, nakon što dodate pet minuta dnevne vježbe mogli bi se slobodno podići ocjenu za dva stupnja. S trojke na peticu.

Naravno, cilj nije stati na 5 minuta. Shank bi htio da podižete ljestvicu iz tjedna u tjedan dok ne dođete do 20 jutarnjih minuta. To je 140 minuta tjedno – gotovo dvostruko više nego do tada. Ključno je da je promjena svakodnevna – 20 minuta dnevno vrijedi više od jednog dodatnog treninga tjedno u trajanju 140 minuta. Razlog za to je što se tijelo brže adaptira na izazove koji se javljaju često. Tako i vježba rascjepkana u manje doze djeluje bolje od jednog velikog napora.

Tagovi:
Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa